Neda Arnerić u ljubavnom zahvatu sa Slavkom Štimcem u filmu Ko to tamo peva

Neda Arnerić, jedna od najvećih zvezda kinematografije bivše Jugoslavije, koja je ostala upamćena po brojnim erotskim ulogama, otkrila je neke zanimljivosti o svojoj filmskoj karijeri, koju je započela sa samo 13 godina, i još puno toga.

Redatelj Puriša Đorđević dodelio je Nedi Arnerić glavnu ulogu u filmu San kada je imala samo 13 godina i od tada nije prestala snimati.

Njene uloge u filmovima poput Ko to tamo peva, Višnje na Tašmajdanu, Aloha, Praznik kurvi, Divlji anđeli..., i tako njih sedamdeset, prate njeno odrastanje do zrele glumice.

Mala Neda ili Lolita, kako su je nekada zvali, bila je sastavni deo snova mnogih muškaraca, a za Globus je otkrila da se uvek iznenadi kakav je glas prati, te da iako su je strpali na listu najseksipilnijih, ona uopše nije iz te priče.

Između ostalog, rekla je i da se nikada nije volela slikati, te da su za nju fotosešni bili mučenje, ali ipak joj je drago videti te slike danas, kada ima teško zaslužene bore.


Neda Arnerić u filmu Shaft in Africa

Neda je od 70-ak uloga, koliko je u životu odigrala, imala, kako kaže, možda pet koje se može svrstati u erotski žanr, ali te su uloge bile uočljive jer je svlačenje na filmu sedamdesetih godina izazivalo sablazan.


Neda Arnerić u filmu Ko to tamo peva

'Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam kao mlada da je snimanje filma posao koji se u dogovoru sa redateljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je pisalo – oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja smatram sebe dobrim zanatlijom', ispričala je glumica.

Na pitanje kako prihvata promene koje dolaze sa godinama, Neda je rekla: 'Svesna sam da starim i jedva čekam da još malo ostarim da bih konačno mogla igrati ženu od 60 godina. Jer svesna sam da ne izgledam kao žena od 57 godina, a ne mogu više glumiti uloge koje pripadaju 40-godišnjakinjama jer kamera sve vidi.'

Inače, Neda je već 30 godina u braku s Miloradom Mešterovićem, maksilofacijalnim hirurgom.

'Moja je sreća što sam pronašla osobu sa kojom se dobro slažem. Ni on ni ja se posebno ne trudimo. No, sve smo bliži i potrebniji jedno drugome', rekla je glumica te dodala da bi zabranila da se ljudi vezuju brakom pre pedesete.

'Neka prave decu, neka se zabavljaju, ali neka se ne vezuju za jednu osobu', kaže glumica.

'Živela sam burno, probala droge, no, srećom, ništa mi se nije svidelo', dodala je Neda.


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар