Balkanska zvezda uskoro će ući i u četvrtu deceniju pevačke karijere. Trenutno je na turneji po Bosni i Hercegovini i oko proslave svojih jubileja ne želi da pravi nikakvu pompu. Tvrdi da duhovni mir koji danas ima ne bi menjala ni za šta, čak ni za mlađi fizički izgled!

Fahreta Živojinović, narodu bliska kao Lepa Brena, jedna je od retkih dama i istinskih zvezda koja ne krije godine. Za nešto manje od mesec dana, 20. oktobra, napuniće pedesetu. Kada je imala dvadeset godina i sa “Čačkom” napravila do tada neviđen bum u narodnjačko-estradnim vodama na prostoru bivše Jugoslavije, kako je zamišljala svoje pedesete, šta se od tih devojačkih snova ostvarilo?

- Kada tražite malo, dobijete još manje, a kada tražite puno, dobijete još više. To je moja teza kojom sam se rukovodila na početku karijere, a u njenu istinitost sam se uverila tokom života – kaže Lepa Brena.

- Jednostavno, ne smete da prestanete da želite, jer želje vam daju motiv da idete brže i dajete maksimum. Iz ove perspektive mogu da kažem da je čista sreća što nisu isti problemi koje imate u dvadesetoj i kada ste u zrelim godinama. Duhovnu zrelost i smirenost koju danas imam ne bih menjala ni za šta, pa ni za mlađi fizički izgled.

Kakvu proslavu rođendana priželjkujete?
- Nisam pristalica žurki, niti velikih proslava. Volim da rođendanska slavlja budu spontana, jer me tada istinski obraduju. Otkako imam decu, više me raduje organizacija i sama proslava njihovih rođendana.

Da se samo vi pitate, šta biste sebi poklonili za rođendan?
- Malo više slobodnog vremena. Kada smo svakodnevno izloženi stresu, kada obaveze vrebaju sa svih strana a dan traje samo 24 sata, mislim da smo svi mi pomalo zaboravili šta je slobodno vreme. A kada imate porodicu, decu i kada svako od vas ima svoje obaveze, onda su zajednički trenuci prava retkost koju treba negovati.


Uz jubilarni rođendan ide i poslovni jubilej, tri decenije pevačke karijere. Kako ćete njega obeležiti?
- Moje iskustvo me je uverilo da ne treba unapred pričati o onome što tek treba da usledi. Imam toliko energije i želim da je putem muzike prenesem na publiku koja me prati sve ove godine. Moj životni pravac je optimizam, a muzika moje opredeljenje i velika ljubav. Karijeru sam počela u velikoj Jugoslaviji i ponosna sam što i danas imam publiku na svim svetskim meridijanima. To samo pokazuje da je muzika univerzalna stvar i da, ako dajete svoj maksimum, možete da trajete uprkos tome što se svake godine pojavljuju nova lica.

U kojoj ulozi se najbolje osećate: kao majka, kao supruga, kao poslovna žena, gazdarica u “Grandu” ili kao neko ko kad uzme mikrofon u ruke, “proizvede” da hiljade ljudi dišu kao jedno?
- Svaka uloga ima svoje mesto i vreme. Podjednako uživam u svakoj od njih. Mislim da mi karijera ništa ne bi značila da se nisam ostvarila i kao majka i kao supruga. Jednostavno, kada izbalansirate poslovni i privatni život, što je u današnje vreme veoma teško, možete reći da ste uspeli u životu.

Koji koncert ima jedinstveno mesto u vašem srcu?
- Održala sam na stotine koncerata. Ne mogu da izdvojim neki posebno, jer je na svakom bila fenomenalna atmosfera. Od samog starta mene publika doživljava kao nekog sebi bliskog i ponosna sam na tu činjenicu. Sada sam na turneji po Bosni i Hercegovini, pevaću u svim većim gradovima. Trudim se da svaki koncert nadmaši prethodni.

Gde biste voleli da pevate a do sada niste imali prilike?
- Mislim da nisam pevala jedino u Japanu! U stvari, pevala sam na japanskom “Si, Cile, si” kada smo na jednom šahovskom turniru hteli da iznenadimo Japance. A pevala sam u svim mestima na planeti gde je ikad kročio čovek koji govori srpski!


Šta će novo doneti nova sezona “Grandovih” emisija?
- Takmičenje za “Zvezde Granda” svakako je najatraktivniji momenat u “Grandovoj” programskoj šemi. Očekuje nas devet meseci uzbudljivog takmičenja, a borba će biti žestoka jer su odabrani izuzetno dobri kandidati. Tu su i “Grand šou”, kao najelitnija emisija, “Grand parada”, “Grand hitovi”. Draž ove branše je što stalno dolaze nove melodije, nova lica…

Gledate li “Farmu” i šta mislite o tom rijaliti šouu?
- Nisam pobornik ideje da se javna ličnost prikazuje u nekim izdanjima kakva nameću uslovi na “Farmi”.

Ko vas je iz prethodna četiri serijala izbora za “Zvezde Granda” najviše razočarao i zašto?
- Ne mogu da kažem da me je neko razočarao, jer ja u svim tim mladim ljudima vidim početnike kakva sam i sama nekad bila. Znam kako sam se osećala na početku karijere i ne mogu da zamerim ako je neko napravio neku lošu procenu, neki kiks ili loš potez. Za ovaj posao, pored talenta i rada, važno je imati i dobru saradnju sa medijima, dosta iskustva u prevazilaženju kriznih situacija, a to se sve uči. Kao i u svakom poslu, neko se snađe, neko ne.

A ko je bio potpuno iznenađenje, prevazišao sva vaša očekivanja?
- Zaista ne mogu da izdvojim nikog posebno. Mi smo tu da im pružimo maksimalnu marketinšku podršku, da im damo kvalitetne pesme, pomognemo oko odnosa sa medijima, ali na njima je sve ostalo.

Kojim rečima biste želeli da počne ovaj intervju na vaš 55. rođendan?
- Ja sam srećna, zadovoljna, ostvarena žena, koja je sebi postavila nove poslovne ciljeve. Rasterećena sam nekih briga koje donose mala deca i ona u pubertetu, imam više slobode za sebe. S druge strane, mnogo mi pomaže to što mogu da se konsultujem sa njima oko svega što radim jer niko drugi ne može da bude iskreniji kritičar od njih.

Šta sada rade vaša deca?
- Viktor ima dvanaest i po godina i ide u sedmi razred, Stefan je napunio osamnaest, završio je Američku internacionalnu školu, ali će zbog tenisa napraviti pauzu u učenju od godinu dana, a dvadesetpetogodišnji Filip je završio menadzment i psihologiju u Hjustonu i sada radi kompletan menadzment mog posla.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар