Legendarni američki hard rock bend Guns N Roses nastupiće u Beogradskoj areni 23. septembra

Nakon što su izdali poslednji album "Chinese Democracy", na koji su njihovi verni obožavaoci čekali više od deset godina, Guns N Roses su prvobitno planiranu evropsku turneju za proleće, pomerili za jesen.

Bend koji predvodi frontmen i jedan od osnivača Eksl Rouz, od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena i kontroverzi. Zajedno sa Izijem Stradlinom i članovima benda L.A. Guns - gitaristom Trejsijem Gansom, basistom Oleom Bejčom i bubnjaristom Robom Gardnerom, Eksl Rouz je osnovao novi bend kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Bejč je zamenjen sa Dafom MekKejganom. Posle nekog vremena zbog "neredovnih pojavljivanja na probama", Gansa je zamenio Sleš. 

Trenutni sastav čine vokal Eksl Rouz, gitaristi Ron Bumblefoot Tal, DJ Aša i Ričard Fortus, basista Tomi Stinson, bubnjar Frank Ferer i klavijaturiste Dizi Rid i Kris Pitman.

Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP i jedan "live" album tokom svoje karijere i prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album "Apetite for Destruction" izdat 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mesto američke Billbordove liste top 200.

Njihove legendarne rock balade, "November Rain" ili "Don’t Cry", pesme "Sweet Child Of Mine", "Paradise City" i "Wellcome to The Jungle" nezaobilazni su hitovi svakog njihovog koncerta.

Gunsi su nastupali s Metallicom, svirali s Eltonom Johnom, Michaelom Jacksonom, Roling Stonsima, osvajali publiku gde god se pojavili i stvarali opštu histeriju. Bend je zaista živeo slogan 'seks, drugs & rock 'n roll' što su prenosili u svoje pesme i nastupe pa ih je zbog toga magazin Q 2005. godine uvrstio na svoju listu '50 BandsTo See Before You Die'.

Ulaznice za koncert naći će se u prodaji od petka, 4. juna po cenama: 3.100, 3.450, 4.450, 4.950 i 5.450.

Karte se mogu nabaviti na biletarnici Beogradske arene, u TC Ušće, Domu omladine, Bilet servisu i preko Eventima.


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар