Sanja Radinović je za novog gazdu izabrala Baneta, koji je odmah proklamovao da muškarci moraju više da pomažu ženama na imanju Lisoviću. Flert sa Katarinom se nastavlja, iako Bane tvrdi da mu se nijedna devojka na Farmi ne dopada previše

Paroški, Eva i Hasan su u kuhinji. Ostali su spavali. Eva se žalila Paroškom kako je očajna na farmi i kako nije očekivala da bude tako, i da je znala da će biti tako, ne bi ni došla. Eva smatra da je prethodna farma bila bolja, sa čim se Paroški ne slaže. Paroški smatra da je Eva sama zaslužna za sve što joj se dešava, i da se nije uklopila samo zato što to sama nije želela.

Svi, sem Sanje S. koja je kod zubara, sede u dnevnoj sobi. Paroški je pročitao pismo Sanje R. koja je napustila farmu. U njemu, Bane je proglašen za novog gazdu. Svi su mu čestitali. Bane se svima zahvalio i izjavio da je prvo što bi želeo da uradi jeste da olakša ženama u kuhinji. S tim u vezi, odlučio je da će od sada po jedan muškarac pomagati ženama oko pranja sudova. Peja i Baki nisu bili previše oduševljeni ovakvom odlukom. Bane je odlučio i da kuvarice prave spisak hrane koju je potrebno kupiti. Smatra da, ako svi zajedno budu radili, neće biti problema. U kuhinji, Zlata je zadovoljna, jer joj je Bane jasno dao instrukcije da sama napravi spisak.

Svi su se okupili u dnevnoj sobi. Čekali su Baneta da se vrati sa sastanka sa Prokom, da im kaže šta su novi zadaci. Bane se vratio i saopštio ovonedeljne zadatke. Napravio je izbor ko će šta da radi, a Paroški mi se stalno ubacivao u reč, kao da je i dalje gazda. Na kraju, Paroški je napravio izbor ko će šta da radi, umesto Baneta.

Napolju, Bane, Baki, Jovana, Zorana, Ekrem, Cobe i Bata su kosili travu i sakupljali korov. Aca je sve vreme stojao, kao ukočen, posmatrajući i ništa ne radeći. Ekrem je uzeo gomilu sena i korova, i ispostavilo se da ne zna gde je potrebno da ga baci. Iznerviran, bacio je seno koje je nosio na zemlju. Krenuo je smeh, svi su se smejali, a Baki je pao na zemlju smejući se.

Katarina je došla da javi da je ručak gotov. Pitala je Baneta da li mu imponuje kada ga zovu Gazda. On smatra da mu to stoji.

Svi su krenuli na ručak. Bane je seo za sto, a Ekrem je krenuo da sedne pored njega. Bane mu nije dozvolio da sedne pored njega, jer je to mesto rezervisano za gazdaricu. Nakon toga, Kaća je došla i sela pored Baneta.

Po završetku posla u bašti, Bane je predložio da urade vežbe istezanja, kako ne bi dobili upalu mišića. U radionici Peja, Natalija i Baki su radili vežbe. Došao je i Bane. Baki je prezadovoljan vežbanjem. Do radionice je došla Katarina, Bane ju je dočekao. Zagrlili su se, a Bane ju je poljubio u vrat.

Za stolom, Jasmina Ana je tražila od Zlate da joj doda viljušku. Zlata je to odbila, i rekla joj je da od nje ne traži više ništa, jer po ceo dan ništa ne radi, a samo nešto traži. Nakon toga, Jasmina Ana je sedela u dnevnoj sobi za stolom, sa još dosta njih, ali je ona usamljena i ćuti, nakon malopređašnje rasprave sa Zlatom.

U kuhinji, Bane je pitao Bakija koja mu se devojka u kući najviše dopada. Baki je ostao pri ranijem stavu da mu se ni jedna ne dopada. Bane je insistirao da sazna koja mu se sviđa. Baki je na kraju rekao da je to ipak Katarina.

Jelena je pitala Baneta da li mu se na Farmi dopada više devojaka. Bane je odgovorio potvrdno. Na Bakijevu primedbu nakon toga, Bane ga je pitao da li je moguće da ni jedna ne privlači. Prokomentarisao je da ponaša kao da napolju izlazi sa holivudskim zvezdama. Baki ga je podsetio kako su ne početku pričali i da je rekao da mu se najviše svidja Jovana, pa Sanja R, a sad odjednom je to Katarina. Katarina se zahvalila Bakiju što joj je otvorio oči. Pitala je Baneta da li je istina to što Baki priča, što je on porekao. Zagrlio je, a ona mu je rekla da ju je razočarao.

Baki je masirao Nataliju. Ona ga je kritikovala da nije dovoljno nežan, i priziva svog muža. Na to je Baki prokomentarisao da on sada koristi priliku dok je sam. Natalija, pogođena ovime, počela je da plače, ali uspeva da se uskoro primiri.

Oko ponoći, Bane je ustao da pohvata koze oko Gazdine kuće, koje su pobegle. Ušao je u kuću i tražio pomoć od Bate. Nakon što su ih uveli u štalu, komentarisali su kako su koza mogle da pobegnu. Po povratku u kuću, Bane je pozvao sve farmere u dnevnu sobu na sastanak. Objasnio je šta se desilo, i tražio se odgovoran za taj događaj. Paroški je izjavio da je verovatno on zaslužan za događaj, s obzirom da je poslednji bio u štali, ali se čudio, jer se sa sigurnošću seća da je zatvorio vrata.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар