Denser Baki Đogani, poznatiji kao B3, jedan od učesnika „Farme“, u svom predstavljanju nije pomenuo da ima podebeo dosije i da je dva puta bio u zatvoru, jednom kao maloletnik, a onda i u KP „Valjevo“.

Detalje njegove kriminalne prošlosti saznali smo od njegovog strica Đoleta Đoganija, koji mu je pomogao da započne muzičku karijeru i živi od poštenog rada.

- Bio je u domu kao maloletnik, ja sam tad bio u Italiji, a on je bio u osnovnoj školi. Teško je podneo razvod roditelja i upao u loše društvo, što nije bilo teško, budući da je živeo u Zemunu. Ipak, nije bio nasilan, nije nikog tukao da bi mu oteo pare, imao je 13 godina kada je s ekipom iz kraja ukrao „fiću“ da bi se provozali, međutim, sleteli su s puta i prevrnuli se, onako ugruvani su pobegli, umesto da odu u Hitnu pomoć. Uhvatili su ih i tada je dobio dosije, godinu dana je proveo u domu za maloletnike jer roditelji nisu mogli da se dogovore čija je krivica i ko će da brine o njemu, a on je najviše ispaštao zbog njihovog prepucavanja. Kada sam se vratio, upisao sam i njega i Gagija u večernju školu kako bi završili osnovnu i počeli da se bave nekim poslom, mojom zaslugom su postali to što su danas - priča Đole Đogani i dodaje da je posle nekoliko godina ponovo otišao u Italiju, a da je Baki upao u nove probleme.

- Drugi put je kao 20-godišnjak dopao zatvora u Valjevu jer se družio s ekipom iz kraja koja je krala, a on kao njihov prijatelj nije želeo da ih odruka pa je samim tim postao njihov saučesnik. Tamo je proveo nekoliko meseci, ja sam mu iz Italije poslao jedno poučno pismo s uputstvom kako da se ponaša u zatvoru i šta treba da mu bude prioritet kada izađe na slobodu. I knjige sam mu slao, želeo sam da mu pružim tračak optimizma, da ima cilj za koji treba da se bori. Moje pismo čuva i dan-danas - priseća se glavešina dinastije Đogani.

Đole: Baki nema potrebe nikog da bije
Đole Đogani smatra da je prvi gazda „Farme“ Milan Paroški veoma pametan što je izabrao Bakija i Zoranu za sluge.
- Zorana je najjača po inteligenciji na farmi dok je Baki fizički najsnažniji. On je vredan, angažovaće se 300 na sat, on piči, on će da radi, ako treba neće ni da spava, ima da pravi sjajnu atmosferu. Mnogo je dobar dečko, pozitivac, samo je izuzetno impulsivan i živ, žustrije reaguje, ali neće nikog da maltretira, nije agresivan i nikada neće dići ruku na žensko ili na muškarca slabijeg od sebe. Ne trpi nepravdu i mnogo puta je nagrabusio zbog toga što je kao Robin Hud. Ne verujem da će neko na farmi da ga isprovocira toliko da se potuče s njim jer su ušli mnogo bolji ljudi nego prošli farmeri, mada, da je Miloš Bojanić tamo, ne bih garantovao da bi mogao da se suzdrži. Dobra je ekipa i nema potrebe da se bije - ističe Đole Đogani.

Bulić: Tukao se u kokošinjcu
Baki je svojevremeno gostovao i u kultnoj emisiji „Crni biseri“ autora Vanje Bulića, koja se odnedavno emituje na bosanskoj TV OBN.
- Oduševio me je svojom iskrenošću, pričom o svom životu dovoljno živopisnom da se snimi film ili napiše roman. Naravno, pričao je o svojom zatvorskim danima u KP „Valjevo“ i sećam se jednog zanimljivog detalja, koji će mu po svoj prilici pomoći da se dobro snađe na farmi. Naime, uz prećutni blagoslov čuvara. zatvorenici su odmeravali snagu u tučama koje su organizovali u kokošinjcu zatvora. Bile su to klasične „ferke“ pesnicama, nešto kao kažnjenički ultimat fajt - kaže Bulić, a prenosi Alo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар