Kada se pre skoro dve godine uselio u Belu kuću, novi predsednik Amerike Barak Obama (49) sa sobom je poneo i jedan od svojih omiljenih gedžeta od kojih se ne odvaja - ajpod!

Najmoćniji čovek na svetu na njemu ima 2.000 pesama, a u intervjuu za magazinRolingstoun“ otkrio je da uprkos brojnim obavezama voli da sluša muziku i da ga ćerke snabdevaju novim pesmama.

„Na ajpodu imam oko 2.000 pesama i on mi pruža mnogo zadovoljstva. Uglavnom su to pesme iz moje mladosti. Volim da slušam Boba Dilana i ‚Rolingstonse‘. Imam oko 30 pesama Boba Dilana. Jedan od omiljenih heroja u muzici mi je i Stivi Vonder. Muzika mi služi da me uteši i da me oraspoloži kada imam teške dane“, rekao je Obama.
Američki predsednik je istakao i da su njegove ćerke, Malija (12) i Nataša (9), već dovoljno velike da mogu da dele muziku koju vole sa svojim ocem. One mu pomažu da prebaci muziku na ajpod i zahvaljujući njima Obama ima i nekoliko savremenih R&B numera.
Ipak, osim rok muzike, najmoćniji čovek na svetu voli i klasiku:
„Volim i operu. Ima dana kada je Marija Kalas upravo to što mi je potrebno.“

Hrišćanin po izboru
Obama je u Albukerkiju otvoreno govorio o svojoj veri, opisujući sebe kao „hrišćanina po izboru“! „Hrišćanin sam zato što pouke Isusa Hrista govore o načinu života koji bi želeo da vodim, da brinem o svojoj braći i sestrama, da vodim računa o drugima koji vode računa o meni.“
Obama je dodao da njegova porodica nije bila od onih koje svake nedelje idu u crkvu. „Moja majka je bila najduhovnija osoba koju znam, ali me nije odgajala u crkvi, tako da sam crkvi prišao kasnije u životu.“ (Izvor: Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар