Prvi čovek Teniskog saveza Srbije Slobodan Boba Živojinović obećao je da će do finala Dejvis kupa protiv Francuske skinuti čak 25 kilograma! Legenda našeg tenisa planira da pre duela decenije u "Beogradskoj areni" organizuje meč veterana, a da bi i sam mogao da izađe na teren, moraće ozbiljno da smrša! Nekadašnji as planira humanitarno-sportski spektakl pred finale Dejvis kupa (3-5. decembar), na kome bi, pored njega, učestvovale sve same legende belog sporta: Anri Lekont, Janik Noa, Goran Prpić, Goran Ivanišević, Fabris Santoro i mnogi drugi. A ukoliko želi da podseti narod kako je nekada izgledao na terenu, moraće da se steše. Upitan na konferenciji za novinare povodom žreba za Dejvis kup 2011. da li zaista planira da se ošiša do glave ukoliko Srbija osvoji Dejvis kup, što su obećali i igrači i stručni štab, Živojinović se našalio na svoj račun: "Naravno da ću se ošišati i biće mi zadovoljstvo.
Poslednji put sam bio ćelav kada sam se rodio, ali nema veze. Zapravo, veći problem će mi biti da smršam 25 kilograma do decembra za iznenađenje koje pripremamo našim navijačima. Projekat organizacije finala je u pripremi i moramo da nadogradimo događaj. Pripremili smo i nekoliko iznenađenja, a jedno je da ćemo organizovati egzibicioni meč legendi jugoslovenskog i francuskog tenisa. Već sam se čuo sa Anrijem Lekontom i Goranom Prpićem i oni su načelno pristali. Uskoro ću da kontaktiram i sa Goranom Ivaniševićem, Janikom Noom i Fabrisom Santoroom. Cilj nam je da prikupljena sredstva potom uložimo u juniorski tenis u Srbiji. Na kraju krajeva, poznato je koliko nam je potreban nacionalni centar, pa i na ovaj način želimo da poguramo planove. Ta kuća tenisa je preko potrebna ne bismo li ostali i dalje u svetskom vrhu belog sporta", jasan je Boba. Ova egzibicija, ali i samo finale imaju svoju istorijsku komponentu. Naime, pre 19 godina Dejvis kup reprezentacija SFRJ, predvođena legendarnim selektorom Radmilom Armenulićem, pobedom nad Čehoslovačkom plasirala se u polufinale, gde su ih čekali upravo Francuzi. Sadašnji prvi čovek TSS i Goran Ivanišević slavili su usred Praga sa 4:1. Ivanišević je nakon proglašenja nezavisnosti Hrvatske odbio da nastupa za SFRJ, pa je umesto njega u polufinalu zaigrao Srđan Muškatirović. Francuzi su na svom terenu sa Gijem Foržeom i Fabrisom Santoroom za Bobu i Muškatirovića bili prevelik zalogaj.


"Organizacija polufinala je bila vrhunska i zahvalio bih svima iz TSS koji su učestvovali u tome. I predsednik Međunarodne teniske federacije Frančesko Riči Biti bio je oduševljen, a meni je srce bilo puno! Počeli smo da pripremamo ovaj istorijski događaj. Finale je više od sporta i nadilazi samu tenisku organizaciju. Eventualno osvajanje trofeja mnogo bi značilo za naš tenis i za celu zemlju. Oko ovoga mora da se angažuje i država. Pričao sam i sa mojim kumom Jonom Cirijakom, koji je svakako najbolji organizator teniskih turnira na svetu, i on će nam pomoći", otkrio je detalje svog plana predsednik TSS. Živojinović je konačno prekinuo i spekulacije o mestu na kome ćemo dočekati rivale za čuvenu "salataru". "Juče sam obavio neke razgovore i sigurno će biti 'Beogradska arena'. Imamo dovoljno vremena do tada da sve valjano pripremimo. Ostalo je još nekoliko dana da odlučimo na kojoj će se podlozi igrati, ali, po svemu sudeći, biće tvrda, a ne šljakasta", zaključio je Boba. Savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikola Pilić, po svemu sudeći, ostaće uz ekipu i nakon ove sezone, kada mu se završava jednogodišnji ugovor sa TSS. "Tim koji pobeđuje ne menja se! Tu nema šta da se priča, daćemo sve od sebe da Niki ostane uz nas što duže. Svi bi trebalo da ustanemo i da mu se poklonimo za sve što je uradio za tenis. Ukoliko Srbija pobedi Francusku, to će mu biti treća reprezentacija, posle Nemačke i Hrvatske, koju je doveo do 'salatare'", rekao je Boba Živojinović, a prenosi Press.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар