Vest da je reprezentativni golman i bivši čuvar mreže Crvene zvezde prešao u tabor Partizana, najljućeg rivala, još dugo će da trese fudbalsku Srbiju. Kao grom iz vedra neba odjeknula je ova informacija, koja i dva dana posle objavljivanja ima najviše komentara na svim sportskim portalima i forumima.

Zvezdini navijači, „delije“ Stojketu otvoreno prete ubistvom, dok se neki „grobari“ raduju njegovom dolasku u Humsku.
- Sve znam šta „delije“ poručuju Vladimiru. Plašim se i za njegovu bezbednost, ali i za svoju, pa i za bezbednost svih naših prijatelja. Verujem da će da nas maltretiraju na razne načine - izjavio je član familije Stojković, koji je dodao da je Vladimir svestan šta je uradio i kakve posledice može da očekuje.

Pa zašto je onda to uradio? Zbog par stotina hiljada evra?
- Ma, ne... Pare uopšte nisu bile motiv. Jednostavno, on ima samo 27 godina, a ne brani standardno. Iskreno, nije bilo potražnje za njegovim uslugama, u Sportingu je bio u trećem timu... Morao je negde da ode.

Jeste li pričali s njim? Da li se plaši reakcije „delija“?
- Apsolutno je svestan šta ga čeka i da sve vreme njegovog ugovora, narednih godinu dana, neće imati mira ni on, a ni mi s njim. Međutim, nije mogao da okači kopačke o klin. Izgubio je mesto u reprezentaciji, morao je da prihvati ovu ponudu. Priznao mi je da ne može da zamisli kako će da obuče dres sa Partizanovim grbom. Zvezda mu je i dalje u srcu - zaključio je naš izvor, koji je želeo da ostane anoniman.

Zvezda mu oduzima člansku kartu!
Vladimiru Stojkoviću, novom golmanu Partizana, biće oduzeta članska karta Crvene zvezde.
- Ovakva reakcija kluba sa „Marakane“ nije potez osvete prema Stojkoviću, već realan korak, jer po logici stvari i statutu kluba, nije prirodno da istovremeno budete zvezdaš, a da pri tom branite boje nekog drugog kluba, a kamoli večitog rivala. Danas razmišljamo samo o meču sa Jagodinom, a sutra će biti konsultovano članstvo kluba i statut povodom ovog slučaja - rečeno nam je u klubu sa „Marakane“.

Dolaze Mutu i Basta!
Najnovije pojačanje Partizana je Stefan Savić, štoper BSK Borča, a vest koja je za kratko vreme obišla Beograd bila je da bi još jedan nekadašnji fudbaler Crvene zvezde mogao da se nađe u Partizanu i to Dušan Basta. Pored njega redove srpskog šampiona mogao bi da pojača i rumunski reprezentativac Adrijan Mutu.

Stojković: Hvala Partizanu
Letom iz Lisabona, Vladimir Stojković je sinoć doputovao u Beograd.
- Zahvalio bih se pre svega Partizanu na ukazanoj šansi. U „Humsku“ dolazim iz fudbalskih razloga, jer je pravi izazov igrati Ligu šampiona. Svi dobro znaju ko sam ja, odakle dolazim i gde sam ponikao, ali znate, i muž voli ženu pa se raziđu - rekao je Stojković.
A ovako je govorio novi golman Partizana 28. avgusta 2005.
STOJKE: Ni za 100 miliona u Partizan!
VODITELJ: „Za koje bi pare prešao u Partizan, evo pitaju ljudi?“
STOJKOVIĆ: „Ne bih, ne bih nikada prešao...“
VODITELJ: „Nema para?“
STOJKOVIĆ: „Nema tih para...“
VODITELJ: „Ni dve „tojote“, ni devojka dobra?“
STOJKOVIĆ: „Ni, brate, ni 100 miliona ne... To je kad nešto mrziš mrziš... Ne kad mrziš, nego kad nisi opredeljen za to...“
VODITELJ: „Kako bre možeš da mrziš?“
STOJKOVIĆ: „Kad nisi opredeljen za to, znači kad ti je krv crveno-bela, ne možeš da igraš za taj klub!“
VODITELJ: „Tebi je krv crveno-bela?“
STOJKOVIĆ: „Da, mogu javno da kažem!!!“
* Transkript emisije „Prslook Again“

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар