PEVAČ Milan Stanković napustiće “Grand produkciju”. Već dugo se spekuliše da odnosi između srpskog predstavnika na ovogodišnjem “Evrosongu” i direktora najmoćnije izdavačke kuće Saše Popovića u poslednje vreme nisu najsjajniji, zbog čega je mladi pevač odlučio da stavi tačku na zajedničku saradnju. Dok Stanković odbija da se oglasi u medijima i bilo šta kaže u svoju odbranu, prvi čovek “Granda” ističe da je pevač “uzleteo”, da ne želi da sarađuje sa “sedmom silom” i da sada sa svojim advokatima nastoji da promeni neke tačke u ugovoru.

Kako “Novosti” saznaju, pozadina priče je malo drugačija. Izvor blizak pevaču, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je Stanković pod šestomesečnom suspenzijom “Granda”, tačnije zabranjeno mu je da se pojavljuje u “Grandovim” emisijama, kao i da nastupa.

- Kada se Milan vratio sa “Evrosonga”, tabloid koji ga je u Oslo ispratio s naslovom: “Milan zapreto Tijaniću: Neću na Evroviziju”, tražio je intervju od njega, na koji on nije pristao - kaže naš izvor. - Kada je Stanković to odbio i na Popovićevo insistiranje, usledio je odgovor od direktora “Granda” da će ili igrati po njegovim pravilima ili ga šest meseci neće biti ni u jednoj emisiji. Sukob je kulminirao kada se u pomenutom tabloidu, ipak, pojavio intervju sa Stankovićem. Ispostavilo se da ga je u njegovo ime, ali bez njegovog znanja, dao neko iz “Granda”. Sankcije su usledile kada je pevač zbog toga negodovao kod Popovića - nekoliko dana otišao je na snimanje “Grandovih” emisija ali njegovog imena nije bilo na spisku izvođača.

Naš sagovornik naglašava da su plavokosom pevaču otkazane sve ranije ugovorene emisije, a u medijima su počele da se pojavljuju nesinhronizovane izjave kako je on “na prinudnom odmoru”, da je “poleteo” i da odbija poslušnost onih koji su ga finansirali i “stvorili”. Prvi nastup ponuđen mu je tek posle dva meseca, i to nakon dopisa Stankovićevog advokata, a kada bi neko pokušao da ga angažuje za nastup, odgovor produkcije bio je ucenjivački: “Ako uzmeš Milana, nećeš dobiti nikog iz Granda.”

Stanković je 2007. potpisao ugovor sa “Grandom” na pet godina, uz mogućnost produženja dva puta po dve godine. Pevačev advokat smatra da je ugovar ništavan i da se kosi sa osnovnim postulatima zakona o obligacionim odnosima. “Grand” po ugovoru odlučuje o imidžu pevača, koji, pak, nema pravo izbora pesme, niti se pita gde će pevati i za koliko para. Sva autorska prava su na strani “Granda”, kao i prihod od diska. Pevač od nastupa dobija između 25 i 30 odsto od honorara. Od zarade se prvo odbiju troškovi, zatim 20 odsto ide na menadžerski procenat, a ostatak dele “Grand” i izvođač.

- Zanimljivo je da pevač ne može da raskine ugovor, dok “Grand” to može da učini u svakom trenutku, a posle raskida ugovora produkcija ima pravo na raspodelu dobiti još godinu dana - dodaje naš izvor.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар