Fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u revanšu posle penala bili bolji od Anderlehta! Posle regularnog toka bilo je 2:2, kao i u Beogradu, u produžecima nije bilo pogodaka, a u penal seriji srpski šampion je slavio sa 3:2
STADION: Konstant Vanden Štok
GLEDALACA: 27.000
SUDIJA: Kreg Tompson
STRELCI: Lukaku u 64. minutu - Kleo u 15. i 53. minutu
ŽUTI KARTONI: Kujate, Lukaku, Dešaht - Petrović, Stevanović, Jovanović, Davidov, Krstajić, Kleo
Anderleht: Proto - Žile, Juhaš, Mazuh, Dešaht - Suarez, Bilja, Kujate (od 60. Ležer), Polak, Suarez Busufa, Lukaku.

Partizan: R.Ilić - Stevanović, M.Jovanović, Krstajić, Lazevski - Petrović, Smiljanić, S.Ilić (od 19. Davidov), Tomić (od 82. Stanković) - Iliev (od 101. Bogunović), Kleo.


1. POLUVREME
1. minut - Iliev je napravio prodor po levoj strani, centrirao po zemlji ka Kleu, ali je golman Proto bio brži.
6. minut - Korner za Partizan, Krstajić sa šest metara šutira, ali je Proto na mestu. Šteta, mogla je ovo biti ozbiljni prilika za "crno-bele".
12. minut - Oštri startovi domaćih igrača na Kleu, Brazilcu je rasečena usna i mora van terena da se zaistavi krvarenje.
14. miut - GOOOOL !!!  Kleo je odlično reagovao na korner Saše Ilića i sa pet metara glavom matirao Belgijance. Partizan vodi sa 1:0, ukupnim rezultatom 3:2.



18. minut - Veliki peh za Partizan. Saša Ilić zbog povrede mora da napusti igru, a umesto njega ulazi Aleksandar Davidov. Inače, Partizan je u meč ušao bez Almamija Moreira, tako da je sada ostao bez obojice kreatora igre.
20. minut - Veliki kiks Radiše Ilića, lopta mu je iskliznula ispod ruku, ali na sreću srpskog šampiona, lopta pored stative odlazi u korner.
23. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Kujate zbog simuliranja.
28. minut - Novajlija u timu Anderlehta, Argentinac Bilja oprobao je šut, ali lopta odlazi daleko od gola Ilića.
33. minut - Polak šutira sa ivice šesnaesterca, Ilić je siguran.
36. minut - Najbolja šansa za domaći tim. Suarez je prošao po desnoj strani, šutirao iskosa sa 7-8 metara, ali lopta prolazi tik pored stative.
38. minut - Opasan kontranapad Partizana, Lazevski je centrirao sa leve strane, ali ponovo Proto interveniše na vreme.
40. minut - Ponovo Polak šutira, a Ilić sigurno interveniše.
45. minut  - Glupost Stevanovića na 20 metara od svog gola, laktom je udario Polaka. Busufa izvodi korner, ali živi zid odrađuje svoj posao.


2. POLUVREME
46. minut - Bez promena u sastavima timova.
46. minut - Anderleht je u drugo poluvreme ušao sa jasnim ciljem da postigne pogodak. Lukaku je ušao u šesnaesterac "crno-belih", ali Tomić odlično interveniše.
49. minut - Jovanović posle starta nad Suarezom dobija žuti karton. On će, kao i Stevanović, propustiti prvi meč Lige šampiona, ukoliko Partizan zadrži prednost u Briselu.
50. minut - Busufa je centrirao, Polak šutira glavom preko gola.
51. minut - Razmahao se Škot Tompson, doduše opravdano. Novi žuti karton za Partizan, Davidov je sa leđa povukao Polaka i to je četvrti karton za Partizan.
53. minut - GOOOOOOL!!! Kleo i Partizan vodi sa 2:0. Centrirao je Davidov, Kleo je ostao sam u šesnaestercu Belgijanaca i neumoljivo izvršio egzekuciju za veliko vođstvo Partizana.



56. minut - Anderleht je krenuo na sve ili ništa. Ilić je promašio loptu u skoku, od svega samo korner za domačina.
59. minut - Jakobs vrši prvu izmenu, umesto Kujatea na teren će Ležer. Jasna je namera da se uvođenjem još jednog napadača vrši stalni pritisak na gol "crno-belih".
64. minut - Gol za Anderleht. Polak je centrirao, a Lukaku sa nekoliko metara matirao Ilića. Lopta je nezgodno odskočila ispred golmana Partizana i završila u mreži.
65. minut - Krstajić dobija žuti karton.
66. minut - Auuu kakva šansa za Ilieva. Proto je sjajno intervenisao.
68. minut - Lukaku se revanširao Ilievu. Sa svega pet metara nogom je šutirao pored gola.
69. miut - Iliev je sjajno prodirao, dodao loptu do Davidova, ovaj šutira i samo korner za Partizan. Ništa od ovog napada Partizana, Proto hvata centaršut Davidova.
72. minut - Anderleht je izjednačio. Žile je prihvatio loptu na oko 20 metara od gola Partizana,spustio grudima loptu i potom lobovao golmana Ilića. Sjajan gol, nažalost po Partizan.
75. minut - Lukaku je postigao gol, ali je sudija opravdano poništio gol zbog ofsajda. Lukaku dobija žuti karton zbog skidanja dresa.
77. minut - Suarez je probio po levoj strani, ali je odbrana Partizana uspela da otkloni opasnost.
81. minut - Lukaku je sjajno šutirao, ali konačno dobra intervencija Radiše Ilića.
81. minut - Druga izmena u Partizanu, umesto Tomića u igri je Vojislav Stanković.
84. minut - Lukaku je pokušao potom, potom je Ležer šutirao sa 16 metara, ali lopta odlazi preko gola.
86. minut - Konačno jedna dobra akcija Partizana, Iliev je centrirao, ali samo korner za Partizan.Anderleht se odbranio ovog puta.
88. minut - Nova opasnost pred golom Ilića, lopta je dugo kružila u šesnaestercu, alina kraju lopta odlazi daleko od gola.
89. minut - Velika prilika za Anderleht, Dešaht je iznenada ostao sam na oko šest metara od gola Partizana, ali šutira pored gola.
90. minut - Lukaku pokušava makazicama, lopta odlazi daleko od gola.
90. minut - Igraće se još dva minuta produžetka. Nova glupost odbrane Partizana, Stevanović je napravio prekršaj u visini šesnaesterca, takozvani skraćeni korner za domaćina, na sreću ništa.
92. minut - KRAJ regularnog dela meča. Igraće se produžeci.
1. PRODUŽETAK
91. minut - Igre se dva puta po 15 minuta. Anderleht nastavlja sa napadima. Busufa je izbio sam iskosa sa leve strane ispred Ilića, ali se nije snašao.
92. minut - Lukaku je prošao pored Krstajića, ali Jovanović interveniše i šalje loptu u korner. Ilić interveniše posle kornera.
96. minut - Ilić je skinuo "zicer" Belgijanaca,Lukaku je izbacio Ležera samog ispred gola, ali sudije dosuđuju i ofsajd.
98. minut - Nova loša intervencija Ilića, posle centaršuta je samo kratko odbio loptu do Ležera, ovaj šutira sa desetak metara, ali se Ilić iskupio odbranom.
99. minut - Kleo je izbacio Ilieva, ovaj šutira iskosa sa desne strane, ali Proto brani.
101. minut - Treća izmena Aleksandra Stanojevića. Umesto Ilieva u igru ulazi Bogunović.
105. minut - Kraj 1. produžetka. Partizan se uspešno branio, imao je i jednu polukontru preko Ilieva, dok su domaćini pretili uglavnom preko Ležera.
2. PRODUŽETAK
107. minut - Polak šutira glavom sa 7-8 metara, srećom po sredini gola, pa Radiša Ilić uspešno interveniše.
108. minut - Novi žuti karton za Partizan, ovog puta ga dobija Kleo, zbog neopreznog starta. Ukupno šesti žuti karton za "crno-bele".
109. minut - Novi korner za domaćina. Odnos u kornerima je 11:6 za Anderleht. Busufa centrira a Polak glavom šutira pored gola. Sreća je ovog puta bila na strani Partizana.
114. minut - Moglo je biti opasno pred golom Partizana. Lukaku je izbacio Suareza samog na levoj strani, ali je Argentinac loše primio loptu.
115. minut - Velika prilika za Anderleht. Partizanova odbrana je zaspala, Lukako se iznenada našao sam ispred golmana Ilića, ali je mladi Belgijanac mlako šutnuo pored gola.
116. minut - Žuti karton, ali ovog puta za igrače Anderlehta. Dešaht je igrao rukom i zbog toga "požuteo".
118. minut - Davidov je izbacio Stevanovića po desnoj strani, ovaj pokušao da centrira, ali lopta je umalo napravila problem Protou, pošto je prošla tik iznad prečke gola Belgijanaca.
120. minut - Novi centaršut u šesnaesterac Partizana, ali otklonjena je opasnost.
120. minut - KRAJ!!! Izvodiće se jedanaesterci.
PENALI
Šutira se na strani gde se nalaze navijači Partizana.
Prvi šutira Kleo - 1:0 za Partizan.
Suarez - promašaj!!! Lopta odlazi daleko iznad gola.
Krstajić - brani Proto. Ostaje 1:0 za Partizan.
Bilja - ponovo šut preko gola!
Petrović - Gool! Partizan vodi 2:0.
Žile - pogađa i smanjuje rezultat na 2:1 za Partizan.
Davidov - brani Proto. Ostaje 2:1 za Partizan.
Ležer -gol za 2:2.
Stanković - 3:2 za Partizan!!!
Busufa -PARTIZAN JE U LIGI ŠAMPIONA!!!!!!!!

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар