Himena Navarete (22) nova mis univerzuma, glavne favoritkinje iz Irske, Venecuele i SAD nisu bile ni među pratiljama. Predstavnica Srbije Lidija Kocić nije među 15 najlepših

Meksička lepotica Himena Navarete pobedila je na izboru za mis univerzuma 2010. u Las Vegasu! Time se nisu obistinile prognoze kladioničara da će na izboru trijumfovati predstavnice Irske, Venecuele ili SAD, koje na kraju nisu bile ni među pratiljama!

Naime, prva pratilja mis univerzuma je Jendi Filips iz Jamajke, a druga Džesinta Kembel iz Australije, dok se predstavnica Srbije Lidija Kocić nije plasirala među top 15.



Meksiko ponosan
Lepa Meksikanka (22), koja se manekenstvom bavi već sedam godina, rekla je da je potpuno šokirana pobedom pošto se pričalo da će pobediti misica iz Irske, Venecuele ili SAD.
- Kada sam čula svoje ime, smrzla sam se! Bila sam u potpunom šoku, nisam mogla ni reč da izgovorim - rekla je Himena.

Top 15
1. Meksiko
2. Jamajka
3. Australija
4. Ukrajina
5. Filipini
6. Albanija
7. Irska
8. Južnoafrička Republika
9. Gvatemala
10. Portoriko
11. Rusija
12. Kolumbija
13. Francuska
14. Belgija
15. Češka


Iako je očarala publiku i žiri lepotom i harizmom, njeni odgovori na pitanja voditelja bili su „papagajski" i besmisleni. Na pitanje šta misli o deci koja bez nadzora odraslih surfuju internetom, Himena je odgovorila:
- Verujem da je internet nezamenljiva, neophodna alatka modernog doba.
Lepa brineta je posle pobede rekla da se nada da su u rodnom Meksiku „svi poludeli" od sreće.
- Sigurna sam da su moji zemljaci podivljali od radosti - izjavila je Himena.
Misica je na svojoj stranici za fanove na Fejsbuku napisala „Pobedili smo, živeo Meksiko", a podršku preko interneta pružio joj je i predsednik Felipe Kalderon. On je na svom nalogu na Tviteru napisao da će pobeda Navareteove pomoći imidžu zemlje.
Mis univerzuma pokazala je više šlifa u razgovoru sa predstavnicima medija nakon proglašenja. Kada su je pitali šta misli o novom imigracionom zakonu u Arizoni, pokazala je da i te kako prati politička zbivanja u regionu i da o njima ima razborit sud.



Srpkinja se nije proslavila
Mis Srbije Lidija Kocić do samog izbora bila je na začelju kladioničarskih listi, sa astronomskom kvotom od 150. Ako joj je za utehu, makar je njeno bizarno imitiranje životinja postalo - hit na Jutjubu! Druga Srpkinja koja se takmičila za Mis univerzuma prošla je malo bolje. Ana Prelević, mis Grčke, bila je na 25. mestu liste potencijalnih kraljica lepote, sa nešto pristojnijom kvotom - 33. Favoritkinja kladionica bila je mis Irske Rozana Pursel sa kvotom 5.
- Svaka zemlja ima pravo da piše i sprovodi svoje zakone. Ali, mogu vam reći da su svi Meksikanci i Latinoamerikanci koji žive u SAD pošteni i željni posla. Samo žele da poboljšaju kvalitet svog života - rekla je misica o zakonu koji je izazvao mnoge kontroverze u SAD i Meksiku.
Afere na izboru
Meksikanka je na tronu nasledila Stefaniju Fernandez iz Venecuele, koja je za mis univerzuma izabrana lane. Himena je rođena u Gvadalahari pre 22 godine, manekenstvom se bavi od petnaeste godine, studira prehrambenu tehnologiju, a do izbora nove mis univerzuma iduće godine angažovaće se u borbi protiv side i raka dojke. Misica je osvojila jednogodišnju stipendiju za filmsku akademiju u Njujorku, kao i godišnju zalihu cipela, haljina i kozmetike za kosu.

Izbor za mis univerzuma pratile su i sitne afere u vezi sa samom organizacijom događaja. Iako hotel u kome su misice bile smeštene ima 3.300 soba na 43 sprata, roditeljima devojaka nije bilo dozvoljeno da odsednu tamo gde su bile njihove ćerke. Majka kanadske predstavnice, prelepe Elene Semikine, pobesnela je kada nije uspela da uđe na reviju koja je bila sastavni deo priprema. Ona je doletela dva dana ranije pre takmičenja da bi videla svoju ćerku i mahnula joj iz publike, ali je obezbeđenje nije pustilo da uđe na reviju.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар