Kada je objavila novi album, pevačica Dara Bubamara je svuda pričala da joj nije bilo žao novca za najbolju ekipu koja će raditi pesme. Ono što nije znala je da je nekim autorima platila za tuđ rad jer se na pomenutom albumu nalazi pesma „Mili moj“, čija je melodija ista kao „J‘aimerent tellement“, koju izvodi poznata francuska pevačica Džena Li.

Pri tom, na Bubamarinom albumu nije potpisan pravi autor pesme koja je u francuskoj verziji na sajtu „jutjub“ pogledana i preslušana više od jedanaest miliona puta, već su kao kompozitor i aranžer potpisani Dražen Damjanović i Aleksandar Kobac.
Pozvali smo Daru, koja nije mogla da nam da adekvatan odgovor na pitanje kako se potkrala greška.
- To morate da pitate autore pesme. Ja sam tu numeru uredno platila, kao i sve ostale koje se nalaze na mom novom albumu. Nešto sam načula da je pesma strana, ali niko se nije javio po tom pitanju - rekla nam je pevačica. Vođeni njenom preporukom, pozvali smo jednog od potpisanih autora pesme, Aleksandra Kopca.
- Ja sam aranžer te pesme, a melodiju je radio Dražen. Tek kad smo završili celu pesmu, saznali smo da identičnu melodiju ima ta francuska pesma, ali posao je već bio gotov - rekao je Kobac na kraju razgovora.



Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар