Fenomen "Farme" nastavlja se i po završetku ovog rijalitija. Bivši farmeri i dalje ratuju u medijima, a televizije emituju specijalne emisije u kojima gledaoci diskutuju o događajima sa Pinkovog seoskog imanja. Psiholozi i TV kritičari za "Press" kažu da su emiteri rijalitija prodali dušu đavolu!
Duško Bogdanović, koji se godinama analizira emisije na televiziji, kaže da u ovoj rijaliti priči nema nevinih. "Nema nevinih ni među emiterima koji, jureći gledanost, rejtinge i šerove, prodaju dušu đavolu! Tu mislim i na B92, koji nikad više neće biti isti nakon sramote sa emitovanjem 'Velikog brata'. Pri tom mislim i na tzv. ozbiljnu štampu, koja diže tiraže prateći pomno sve što se dešavalo u tim emisijama. Nije nevin ni svaki od onih 3,5 miliona gledalaca, koji svakodnevno iz najrazličitijih motiva gledaju te ljigotine. Posle svega, nevini nisu ni ljudi iz RRA, koji godinama tolerišu skaradnosti u programu televizija kojima su svojevremeno vizirale frekvencije", smatra Bogdanović. Psiholog Aleksandra Janković kaže da je javnost dobila materijal kojim će se baviti do kraja godine: "I posle 'Farme' - 'Farma'! Kada stvorite odnose sa tako jakim animozitetom i kada su tu uključeni i članovi porodice, onda dobijete jedan beskrajan proces, materijal o kojem će se pričati i pisati do kraja godine! Miloš Bojanić je pravi skandal-majstor, koji, budući da uživa veliku podršku dela javnosti, kao žrtva misli da ima pravo da se sveti. Kada se pogleda dramatičnost svega što se dešavalo na 'Farmi', stvara se utisak da je u psihološkom smislu postojala instrukcija kako svi treba da se ponašaju." Sociolog Ratko Božović smatra da smo mi kao narod u svemu izgubili meru. "Ako je izgubljena mera u toku 'Farme', zašto ne bi to bilo nastavljeno i po njenom završetku. Kada se izgubi odgovornost, onda sve može. Emiteri misle da nam predstavljaju čudo neviđeno. Oni nemaju potrebu da se pitaju šta su učinili, pa se inate i sprdaju sa javnošću", kaže Božović.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 08 јул, 2010  

    PA JA SAM MISLJENJA DA JE NAZALOST OVO ZLO PREVLADALO U TV PINKU, OVAKO NESTO SU MORALI DA PREKINUI DA KAZNE UCESNIKA RIJALITIJA I TV KUCE STO JE PRENOSI.... A PRAVDANJE FARMERA DA JE TO ZATVORENI PROSTOR, NE PROLAZI MNOGI SMO BILI U JNA I ONI ZNAJU STA JE TO ISPIRANJE MOZGA,ALI SI BIO ZAPOSLEN I IMAO SI ODGOVORNOST TAKO DA TI NIJE PADALO NA PAMET BILO KAKVA SVADJA ILI STA SLICNO....AKO BUDE SLEDECA TAKVA FARMA DA NE BUDU NISTA RADILI, NE BUDU IMALI ODGOVORNOSTI, MISLIM DA CEMO IMATI HAOS

Постави коментар