Goran Bregović, Ljubiša Samardžić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović novčano su pomogli podizanje spomenika Šabanu Bajramoviću.
Pridruživši se akciji "Prijatelji Šabanu" čiji je cilj da se podigne u Nišu spomenik Bajramoviću (1936-2008), Bregović je uplatio 300.000 dinara, Samardžić 100.000, a gradonačelnik Simonović se odrekao jedne mesečne plate koja iznosi 100.000 dinara.
Direktor festivala "Nišvil", koji je inicirao akciju, Ivan Blagojević kaže da se nada da će se i odbornici Skupštine grada Niša na sednici 6. jula odreći po jedne dnevnice za izgradnju spomenika, koji je delo akademskog vajara Vlade Ašanina. “Bojim se samo da do 12. avgusta, kada planiramo otkrivanje spomenika, neće stići lokacijska dozvola, jer je još sporno mesto na koje će spomenik biti postavljen”, istakao je Blagojević. Prema njegovom mišljenju, predlog da spomenik bude na obodu amfiteatra na nišavskom keju kod Doma mladih je rizičan, "jer postoji mogućnost skrnavljenja u kasnim noćnim satima". “Bolje je rešenje da bude na mnogo prometnijem mestu u centralnoj pešačkoj zoni kod apoteke 'Higia', gde bi turisti, ali i Nišlije imali mogućnost da vide spomenik, ali i da se slikaju uz bistu čoveka po kojem je Niš, naročito u krugovima ljubitelja muzike, poznat širom sveta”, kazao je Blagojević.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 12 јул, 2010  

    Da li postoji racun na koji mogu da uplacuju i gradjani koji su voleli Sabana i grad Nis pa makar i sitnijim prilozima pomogli podizanje spomenika ovom velikanu romske i dzez muzike.Ako postoji takav racun, objavite ga ponekad na niskim televizijama ,mada ,smatram da je ovo grad Nis trebao sam da finansira.Ali........

Постави коментар