Trubački orkestar Bobana Markovića oduševio je posetioce čuvenog festivala "Roskilde“ u Danskoj, gde su pred nekoliko desetina hiljada ljudi nastupili u petak uveče.


Boban Marković zajedno sa svojim sinom Markom, koji je odnedavno glavni solista i aranžer u orkestru svoga oca, svojim umećem uveli su publiku u trans, koja je sve vreme njihovog koncerta igrala u ritmu truba. Boban i Marko Marković svojom muzikom odavno su prevazišli granice Srbije i stekli veliku popularnost širom sveta. Marko je pred put istakao da ovaj nastup vide kao svoju veliku šansu za dalji proboj na svetsko muzičko tržište.
"Nastup na 'Roskildeu' je šansa da još jednom predstavimo našu muziku svetu, ali i prilika da upoznamo neke zanimljive izvođače, kao i da se desi neka saradnja. Voleo bih, ako budem stigao, da pogledam dobar deo festivala i vidim kako to rade muzičari sa svih meridijana. Inače, poznajem dosta orkestara iz Slovenije, Švedske sa kojima sam menjao iskustva i koje smo učili da sviraju našu muziku", kazao je Marko za "Blic". Nakon sjajnog koncerta na "Roskildeu“, majstori trube ubrzaće tempo priprema za takmičenje u Guči, kao i za niški festival "Nišvil“.

Foto: Stanislav Milojković

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар