Izjava popularne hrvatske pevačice Severine Vučković da se namerava politički angažovati, koju je u kratkom intervju dala uoči svog koncerta u sarajevskom Domu mladih u ponedjeljak, uzburkala je hrvatske medije i privukla veliku pažnju tamošnje javnosti. Najviše interesa za Severinin ulazak u politiku pokazao je "Jutarnji list" koji danas na naslovnoj strani donosi priču sa naslovom "Tko joj ne bi dao glas!".

U opširnom tekstu "Jutarnji list" upoređuje Severinu sa brojnim svetskim estradnim zvezdama kojima nije strano koketiranje sa političkim angažmanom. Posle prošlogodišnjeg prepucavanja sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor i Severininog pritiska da se promeni Zakon o veštačkoj oplodnji, Vučkovićeva je ovog leta potpisala peticiju kojom sindikati žele da izbore referendum o izmenama Zakona o radu. A na završnoj večeri zagrebačke Nedelje mode u martu privukla je posebnu pažnju, kada se pojavila nasmejana, doterana i sa zanimljivim modnim detaljem. Naime, pevačica je na svom sakou imala broš sa brojem nezaposlenih osoba u Hrvatskoj.

Severinin menadžer Tomislav Petrović je juče pozvao redakciju portala "Sarajavo-x" kako bi negirao da je Seve uopšte davala izjavu pre pomenutog koncerta u okviru "Heineken Music Stagea". Međutim, Petrović nije ni znao da je Severina dala izjavu za pomenuti portal. On je za "Jutarnji" izjavio da Seve "nema nikakvih političkih ambicija". "Jutarnji list" je stupio u kontakt sa novinarom sarajevskog portala Jasenkom Korjenićem, koji je potvrdio da mu je popularna pevačica kazala da bi volela da se u budućnosti politički angažuje i da se nada da će u tome uspeti. Priču o Severininom političkom angažmanu nije propustio ni portal lista "24sata.hr", koji je takođe od novinara tražio potvrdu pevačicine izjave. Novinar je u šali izjavio kako ne bi voleo da ga Seve tuži, "ali i ako do toga dođe neka to bude kućni pritvor kod nje". Hrvatski portal "Index.hr" objavio je samo demant Severininog menadžera i naveo njegovu izjavu da popularna pevačica ne planira da se politički angažuje, dok je Nova TV u svojoj emisiji "InMagazin" napravila prilog o Severini, ali je odlučila da citira srpske medije koji nisu propustili da isprate priču sarajevskog portala, a preneli su je listovi, odnosno portali "Svet" i "Press". Da li će se Severina i aktivno politički angažovati ostaje da se vidi, a jedno je sigurno - svaka bi politička stranka u svojim redovima htela da ima zvezdu poput Severine, čiji svaki korak pomno prate hrvatski mediji.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар