Skandalozna tuča košarkaša Partizana i Hemofarma u Vršcu! U drugom meču finalne serije plej-ofa Superlige, kada je na semaforu ostalo nešto malo više od minuta do kraja, varnicu su upalili centar crno-belih Aleks Marić, koji je na lakat teškaša Vrščana Raška Katića, odgovorio pesnicom.



U opštoj makljaži koja je usledila učestvovali su gotovo svi igrači, uletelo je i nekoliko navijača, a na kraju je morala da interveniše i Žandarmerija. Trener Hemofarma Željko Lukajić bio je ogorčen posle utakmice:
- Ovo je bilo sramno. Sada će se nagađati ko je uputio prvi udarac, ali ako ćemo realno svi smo krivi. Mislim da pametni ljudi posle ovakvih stvari sednu, dobro razmisle i počnu da rade na tome da se ovo ne ponovi - rekao je Lukajić.
Neredi su se zatim preneli na tribine, a sudije su odlučile da se meč ipak privede kraju (1,14 ostalo do kraja, 80:78 za aktuelnog šampiona) u basket stilu sa po tri igrača na obe strane. Za Partizan su igrali Mekejleb, Veseli i Roberts, a za Hemofarm Krstović, Marković i Hil, a na kraju su crno-beli trijumfovali sa 86:81 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji. Ne treba zaboraviti da su košarkaši Hemofarma i Partizana imali sličan obračun u “Pioniru” još 2005. godine.
Trener Partizana Duško Vujošević izrazio je žaljenje povodom incidenta u “Milenijumu”.
- Žao mi je što se ovo desilo i sigurno je da se u Beogradu to neće ponoviti. Ipak moraju da se imaju određene granice. Korektan čovek ne sme da udara, ali on mora da se brani. Na žalost ova slika će obići sve sportske kanale, a time ne smemo da se hvalimo već da se zapitamo gde smo krivi i zašto je do toga došlo. Ono što mora da se obezbedi da “Pionir” bude pun. Pozivam publiku da bude plemenita i viteška i da ovo budu poslednjii incident za još mnogo vremena - rekao je Vujošević.

Veseli ostao bez dva zuba
Najdeblji kraj u tuči izvukao je igrač Partizana Jan Veseli koji je ostao bez dva zuba. On je u početku pokušao da razdvoji zaraćene strane, ali mu to nije pošlo za rukom, da bi u minut kasnije ostao bez dva prednja zuba, ali je uprkos tome našao snage da privede utakmicu kraju.

Mačvan: Navijači, izvinite!
Jedan od isključenih igrača Hemofarma, Milan Mačvan izvinio se gledaocima.
- Na žalost, svi koji smo bili na terenu, počev od igrača, uprave i preko sudija, stvorili smo tenziju, koja je prouzrokovala katastrofu. Želeo bih ovom prilikom da se izvinim u ime cele ekipe, zbog lošeg primera koji smo dali svima koji su gledali utakmicu. Na tribinama je bilo i male dece, ovo nije smelo da se dogodi - rekao je Mačvan, a prenosi Alo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Анониман // 17 јун, 2010  

    Dule ne brini,ovo nece da se ponovi! Ovde smo ih bili tamo ce da ih ubijemo!

  2. Анониман // 17 јун, 2010  

    bezveze što se ovo desilo... :(((

  3. Анониман // 17 јун, 2010  

    stoka eto sta su...stoka

Постави коментар