Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odlučio je danas da pokrene prekršajni postupak protiv televizija Pink, Košava i RTS zbog kršenja Zakona o radiodifuziji i oglašavanju
Protiv televizije Pink postupak se pokreće zbog sadržaja u rialiti-programu "Farma" koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, navodi se u saopštenju.
Ovakva odluka je doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u rialiti-programu, iako je nakon ranije intervencije Saveta RRA uložen napor da se program "Farma uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera.
Iz istog razloga je pokrenut postupak i u slučaju emisije "Luda kuća" televizije Košava , dok se potiv RTS-a prijava podnosi zbog emitovanja reklama za pivo u nedozvoljenom vremenskom intervalu od 18 do šest časova.
Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.
Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju, navodi se u saopštenju, prenosi Press.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар