Amerikanac Džon Izner i Francuz Nikolas Mau ušli su u istoriju tenisa pošto su odigrali, tačnije još igraju, najduži meč svfih vremena!



Taj meč još nije završen, iako su Amerikanac i Francuz u utorak i sredu proveli DESET SATI na travnatom terenu.

U pitanju je prvo kolo Vimbldona, a pažnja svetske publike bila je usmerena na ovaj meč kao da je reč o finalu.

Tribine terena broj 18 bile su male da prime sve koji su hteli da prisustvuju istorijskom momentu. I mada su mnogi tu bili od ranog popodneva, nisu želeli da idu kući, a da ne znaju ko će u narednu rundu.

Ipak, sudija je zbog mraka prekinuo susret i to pri rezultatu 59:59 u petom setu! Prethodni setovi završeni su rezultatom 4:6, 6:3, 7:6 (9:7), 6:7 (3:7).

Ko god da trijumfuje u nastavku - obojica su pobednici.

Jer Nikolas Mau i Džon Izner samo peti set (koji još nije završen) igraju sedam sati i šest minuta. Poređenja radi, najduži meč do sada trajao je šest sati i 33 minuta, odigrali su ga Fabris Santoro i Arno Klemon na Rolan Garosu 2004. godine.

"Ništa kao ovo se do sada nije dogodilo. On je servirao fantastično, ja sam servirao fantastično. Želeo bih da vidim statistiku", rekao je 23. nosilac Džon Izner poslednjim atomima snage.


A statistika je zaista fascinantna. Osim 118 gemova, koliko su (do sada) odigrali u petom setu, obojica tenisera su oborila rekord u broju asova na jednom meču.

Francuz ih je odservirao 94, a jedan od najboljih servera sveta zabeležio je 98. Dosadašnji rekord držao je Hrvat Ivo Karlović (78), prenosi Mondo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар