Tradicionalno čitanje pisma poslednjeg izbačenog farmera prošlo je u dobrom raspoloženju, obraćanju svakom farmeru ponaosob, savetima, novim “regulativama” i pesmi.
Maja Odžaklijevska za novog Gazdu imanja u Lisovićima izabrala je Sajka, ali ne pre nego što se obratila svakom farmeru ponaosob. Najinteresantnije “reči podrške” bile su upućene Zorici, Firčiju i “onom što se najeo osiromašenog uranijuma”
Zorice, imam utisak da ste očvrsnuli, to vidim po vašem dostojanstvenom držanju…više niste plači…..”.
Firčiju je uputila, naravno, reči podrške i hvale i podsetila ga i da je “Isus bio progonjen”, a onda je uputila par reči Milošu Bojaniću.
O ‘ovome’ ću jednom rečju izraziti mišljenje…onom koji se nagutao osiromašenog uranijuma, a to je biiiiiiiiiip!”.
Nakon stupanja na funkciju Sajko je najavio “radikalne promene”.
“Ja sam gazda, svi skidajte majice i marš napolje na sunčanje! Hvala Maji, slediću njene ideale i neću mnogo menjati stvari na Farmi, osim što ću staviti nove ljude u štalu – Firčija i Draganu!”, rekao je Sajko.


“Ludaku, sluge su sutra”, rekao je Firči na šta je gazda rekao da se štala odnosi na mužu krava. “Ustaljeni sistem je odličan, nema tu šta da se menja…”, dodao je novi gazda, potom najavio “obavezno grljenje svih farmera ujutru i upućivanje toplih reči”, a onda zasvirao pesmu “Guzonjin sin” kojom je zvanično otpočet mandat.
Kasnije sa Macom ipak krenuo da preispituje “ustaljeni način” odabira sluga.


“Da li da stavim nekog ko do sada nije bio u štali?”.


“Evo, ja ću ti biti sluga”, rekao je Maca.


“Ne može, ti si bio…”.


“Misliš na Rakišu”, upitao je glumac. “Ma, da…”.
Saznaćemo u ponedeljak uveče. Do tad Sajko I Maca nastavljaju da prepadaju Zoricu da “baš nešto pričaju o slugama i razmišljaju o njoj…”, prenosi Crveni tepih.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар