Iz izjava predsednika CSKA Andreja Vatutina jasno se vidi suština odluke da novi trener tog kluba bude upravo Duško Vujošević. Bivši trener Partizana angažovan je da bezbolno sprovede smenu generacija.






"Transfer" Duška Vujoševića iz Partizana u CSKA iz Moskve vest dana je u mnogim srpskim i ruskim medijima, ali nije prošla neopaženo ni u košarkaškoj Evropi.

Na zvaničnom sajtu Evrolige, na naslovnoj strani, objavljena je priča o prelasku "master" (gospodar) Duška Vujoševića u Moskvu.

U tekstu se nabrajaju svi uspesi bivšeg trenera Partizana, kao i to da je trenersku karijeru počeo sa 17 godina u mlađim kategorijama OKK Beograda, a da je prvi seniorski angažman, i to na klupi Partizana, dobio već 1985. godine, kada je imao 26.

U svom prvom obraćanju u svojstvu trenera šestostrukog prvaka Evrope, Vujošević je rekao: "Osećam se izuzetno zadovoljno i počastvovano što nastavljam svoju trenersku karijeru u klubu sa takvom reputacijom, kao što je CSKA", izjavio je Vujošević (51) za sajt CSKA, a izjava je preneta i na sajtu Evrolige.

Prethodno u petak, Vujošević se navijačima Partizana obratio preko zvaničnog sajta crno-belih i obrazložio svoju odluku.

"Moj prelazak u CSKA definitivno predstavlja korak unapred u mojoj karijeri, ali takođe verujem da će ono što sa sobom donosim u CSKA doprineti još boljim i većim ostvarenjima mog novog kluba", dodao je čovek koji je prethodnih devet sezona trenirao Partizan, osvojio devet uzastopnih titula prvaka Srbije, a ove sezone stigao čak do Fajnal-fora Evrolige, gde su učestvovali još finansijski višestruko moćniji timovi poput Barselone, Olimpijakosa i CSKA.

"Rusija poseduje neverovatne potencijale u svim aspektima, uključujući i divan košarkaški talenat. Iskreno verujem da će moje iskustvo u radu sa mladim igračima, u kombinaciji sa napornim svakodnevnim odricanjima i posvećenosti igri, pomoći da se taj talenat ruskih mladića razvije u prave košarkaše", najavio je Vujošević da će u klubu koji može da kupi gotovo svakog košarkaša Evrope, ipak ostati dosledan svojoj filosofiji da razvija bazu mladih igrača, iz koje će vremenom rasti buduće zvezde Evrolige.

Uostalom, taj pristup bio je više nego uspešan u Partizanu, iz zemlje koja nema punih osam miliona stanovnika.

Logično je razmišljati u pravcu da bi sličan sistem rada bio uspešan i u zemlji koja broji 142.000.000 stanovnika.

"Prirodno, uporedo sa tim nastojanjima, moraćemo da se borimo sa našim konkurentima svakog dana, kako bismo nastavili da beležimo vrhunske rezultate. Osvojio sam mnogo trofeja u svojoj karijeri, ali mi i dalje nedostaje titula u Evroligi", naglasio je Vujošević jedan od motiva koji ga je odveo u Moskvu.

"Sanjam o tome da osvojim titulu prvaka Evrope i nadam se da će mi se taj san ostvariti tokom mog ugovora sa CSKA. Iskreno se nadam da će mi CSKA i Rusija uzvratiti istu količinu ljubavi koju osećam u sebi na putu ka mom novom klubu i vašoj zemlji", najavio se Vujošević, kojeg ovih dana očekuju razgovori sa vlasnicima tima o mogućim pojačanjima, prenosi Mondo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Анониман // 25 јун, 2010  

    Srećno legendo!

  2. Анониман // 25 јун, 2010  

    Care obiđi nas po nekad... :(

  3. Анониман // 25 јун, 2010  

    Dule prodao si srpsku košarku !!!
    Znači neverujem !!!

Постави коментар