Glavne zvezde prvog dana banjalučkog festivala demo bendova "Demofest", koji će biti održan na tvrđavi Kastel od 21. do 24. jula, su bendovi Stereo Mc’s i ZAA.
myspace.com/stereomcsofficial

Prvog dana, nakon predstavljanja deset demo bendova, biće održan koncert britanske muzičke senzacije, benda Stereo Mc's.

Ovo je prvo gostovanje engleske alternativne hip-hop/acid jazz grupe, koju su osnovali sedamnaestogodišnji Rob Birč i Nik "The Head" Halam, u Banjaluci.

Program trećeg "Demofesta" počeće 21. jula izložbom Dejana Šijuka u koju će biti uključeni svi kreativni radovi "Demofesta", od 2008. do danas.


Nakon izložbe, u 13 časova biće održana radionica beogradskog novinara Gorana Tarlaća "Medijske strategije mladih bendova" u "Demofest" klubu, koji će ove godine biti jedna od festivalskih lokacija.

Takođe, u banjalučkom Multipleksu Palas u 16 časova biće održana besplatna projekcija filma "Fame", koji je inspirisan velikim istoimenim hitom iz 1980. Film prati grupu plesača, pevača i glumaca tokom četiri godine njihovog školovanja u njujorškoj Srednjoj školi primjenjenih umjetnosti.

Od 21 časova počinje nastup 10 demo bendova, a nakon njih publici će se predstaviti bend ZAA iz Kruševca, koji je na prošlogodišnjem festivalu osvojio treće mesto. Nemojte propustiti da posetite sajt benda ZAA i preslušajte par pesama, a potom da se registrujete i skinete ceo album ovog mladog i fenomenalnog benda.

Ulaz na festival je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар