Prvi čovek najvećeg košarkaškog takmičenja, Jordi Bertomeu, tokom fajnl for turnira u Parizu izjavio je da Olimpijakos, Cibona i Partizan u bližoj budućnosti neće dobiti licencu A, koja bi im omogućila takmičenje u Evroligi u naredne tri godine.

"Ove tri ekipe imaju licencu još za sledeću sezonu, a nakon toga ćemo analizirati situaciju i odlučiti šta će biti u budućnosti. Ipak, ne verujem da bi licencu A mogao dobiti klub iz bivše Jugoslavije, jer želimo da u Evroligi pored nacionalnih prvaka igraju stabilni klubovi sa velikih tržišta, kao što su Nemačka, Poljska i Francuska. Takođe, želimo pune dvorane, a neki klubovi poput Barcelone, Fenerbahčea i Montepasčija ne zadovoljavaju taj kriterijum", rekao je Bertomeu.

Riječi prvog čoveka Evrolige zvuče upozoravajuće, jer Partizan je na nedavno završenom Final Four u Parizu zamalo izborio finale protiv Barcelone. Izjava o klubovima koji 'ne pune dvorane' bolje je i ne komentarisati.

Bilo kako bilo, poruka koja za sada zvuči više kao ružno upozorenje, je ipak izrečena. Ili ćete se prilagoditi novom poretku stvari, ili vas neće biti. A novi poredak stvari, po idejama Bertomeua je stvaranje evropske NBA lige koja bi donosila daleko više novca nego ova sadašnja, prenosi Beta.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар