Dugogodišnji savetnik u Vladi AP Vojvodine Zdravko Živković promovisao je danas u Novom Sadu svoju slagalicu "Doris" - najbolju intelektualnu mozgalicu na svetu za prošlu godinu, prema oceni prestižnog američkog časopisa "Gejms".


 On je na konferenciji za novinare najavio da je već spremio i naslednika "Doris", intelektualnu slagalicu pod nazivom "Memorikju".
"Reći ću vam samo da su je elitni američki, rekreativni matematičari na nedavnom skupu u Atlanti ocenili rečenicom: 'Lepota za oči, radost za srce i divota za dušu'", rekao je Živković.



Prema njegovim rečima, slagalica "Doris" sa deset na 36. kombinacija, odnosno broj jedan s 36 nula, nadmašila je čuvenu Rubikovu kocku, koja je imala 10 na 23. kombinacija.

 "Doris zvanično, danas iz Novog Sada kreće u osvajanje sveta, a zbog lakoće igranja i neslućenog intelektualnog zadovoljstva koje pruža, ne sumnjam da će dostići slavu legendarnog Tetrisa", ocenio je autor ove slagalice i dodao da "Doris" već prodaje u Americi po ceni od 125 dolara, dok joj je cena u Srbiji 35 evra.

"Slagalica je bazirana na slaganju tri boje, s mogućnošću kreacije svih mogućih i nemogućih figura prema želji i mašti uzrasta od šest do 106 godina života, i, to s milionima mogućnosti i rešenja", objasnio je Živković.







Pogledajte i video sa jutjuba:



Izvor: "Blic"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар