Nova igrica, koja nam dolazi od giganta kada je reč o on-line igricama, Zynga-e, Farmville, startovala je 23. juna ove godine. Još uvek se nalazi u beta verziji i može se igrati samo preko Facebook-a. Predstavlja pandan sveopšte popularnom Yoville-u, tako što je radnju smestila na selo, u kojem je igrač vlasnik farme.

Cilj je, da se na prvom mestu, zaore i zaseje njiva, a zatim, prodaju usevi, od čega se zarađuju novčići, koji se koriste za dalje unapređivanje farme. Oranje jedne parcele košta 15 novčića, a vrši se odabiranjem lopate iz menija sa donje desne strane, i klikom na deo njive, koji želite da zaorete. Za oranje jedne parcele dobija se 1 iskustveni poen, koji služe za prelazak nivoa, i otvaranje novih opcija. Ukoliko ne postavite lepo neku parcelu, možete je obrisati klikom na ašov, iz menija, u desnom uglu prozora i kliknuti na parcelu, koju želite da obrišete.
Klikom na market, dobićete iskočni prozor koji predstavlja pijacu, na kojoj možete kupiti sve od semena do vile koju možete smestiti na farmu. Semena koja ćete zasejati, najbolje je odabrati spram učestalosti s kojom želite da igrate ovu igricu. Primera radi, jagode i maline su vrlo isplative, ali jagode izrastu već za četiri, a maline za dva sata. Problem je što svaki usev ima ograničen period za vreme kojeg mora da se obere, ili će propasti. Period za vreme kojeg je potrebno pobrati useve, uvek je isti kao i period koji mu je potreban da izraste. Što znači da ukoliko zasejete pamuk, kojem su potrebna 3 dana da izraste, imaćete još tri dana vremena da ga poberete, međutim ako zasejete pirinač, koji izrasta za svega 12 časova, imaćete svega 12 časova da poberete, nakon što izraste. Sađenjem voća dobija se po jedan iskustveni poen, za jeftinije useve poput pirinča, i 2 iskustvena poena za skuplje useve, poput pamuka. Za branje useva dobijaju se samo novčići, bez iskustvenih poena.
Novina u igrici je traktor, koji košta 30 000 novčića, kojim se brže ore, tačnije po četiri parcele odjednom. Međutim, traktor brzo ostaje bez goriva, i nećete stići da zaorete celu njivu, ukoliko je ona veće površine. Gorivo se vremenom obnavlja samo, međutim, dosta sporo. Možete ga kupiti ako dovoljno skupite Farmville novca, od kojih se dobija 1 za svaki prelazak nivoa.
Njivu možete proširivati, ali za to morate imeti dovoljan broj komšija i dovoljan broj novčića. Jednom kad proširite za odeređnu širinu i dužinu, ostaju vam opcije za veće proširenje, a ta se gubi iz opcija. Kako bi sačuvali novčiće od bespotrebnog trošenja, bolje je uzeti što šire i duže proširenje poseda.
Kako biste što više napredovali i otključavali nove mogućnosti igrice, potrebno je da pozovete što više prijatelja da vam se priključe u igranju ove igrice, i postanu vam komšije. Možete ih pozvati ukoliko kliknete na invite friends, ili ako uđete u meni My Neighbors, u kojem takođe imate opciju i da pomognete nekom vašem prijatelju, koji vam nije još postao komšija i tako zaradite 20 novčića i 5 iskustvenih poena. Takođe, posećivanjem komšija dobijate isti broj novčića i iskustvenih poena.
Napredovanjem kroz nivoe, dobijate sve veći izbor tzv. Free Gift-ova, tačnije domaćih životinja i voćki, koje možete besplatno slati svojim prijateljima. Iste te životinje i voćke se plaćaju i po 300 novčića, ukoliko želite da ih kupite na pijaci, u nedostatku strpljenja da vam ih neko pošalje.
Igrica se još uvek razvija, i svakih par dana, uvode se različite inovacije. Međutim, već od samog starta pokazala je svoju stranu izazivanja adiktivnosti kod igrača, čiji se broj širi, za sada, rapidnom brzinom, prenosi Adriatalk.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Jelena // 11 мај, 2010  

    igrica je mnoooooooooooooooooooooooooooogoooooooooooooooooooooooo dooooooooooobraaaaaaaaaaaaa

  2. Анониман // 11 мај, 2010  

    Ja sam se skroz navukao na igricu. Mnogo je dobra breeee !

  3. Анониман // 11 мај, 2010  

    Igrice su za dokone ljude i one koji ne znaju šta će sa svojim životom. Neverovatno koliko su ljudi povodljivi.

Постави коментар