Protivnik Partizana na „fajnal foru” Olimpijakos ima četvoricu od deset najplaćenijih košarkaša Evrolige. – U grčkom taboru s poštovanjem o „crno-belima”

Na finalnom turniru košarkaške Evrolige u Parizu od 7. do 9. maja, ponovo će se naći tri ekipe koje prošle godine u Berlinu nisu bili šampionske sreće. U jednom polufinalu će tako i ovoga puta snage odmeriti Barselona i CSKA, a u drugom za početak korak dalje u odnosu na lane pokušati da napravi Olimpijakos. Partizan „menja” Panatinaikos, koji je lane preko Pirejaca i Moskovljana stigao do trona, s kojeg je ove sezone abdicirao u grupi iz koje su dalje otišli „crno-beli”.
Glavni favoriti „fajnal fora” su timovi kojima elitno evropsko takmičenje kroz istoriju nije doneo onoliko trofeja koliko bi bilo srazmerno ulaganjima. Barselona i Olimpijakos imaju po jedan pehar evropskog prvaka, poput Partizana, koji je prema listama vodećih kladionica jedini izraziti autsajder, što je uloga u kojoj se sjajno snalazi...
„Crno-beli” su ove sezone odneli pobede protiv Olimpijakosa i Barselone u mečevima odigranim pred beogradskom publikom, čiji će deo pokušati da se domogne i pariske dvorane „Bersi”, za košarku kapaciteta 14.000 mesta. Navijači Partizanovog polufinalnog rivala za sada imaju 1.200 karata ali će izvesno naći način da dođu do mnogo više (iz Partizana informacije o mogućnostima da se dođe do ulaznica najavili za naredne dane). A ne žele samo u Izraelu da se bez gubitaka oslobode onih nekoliko hiljada karata koje više nisu potrebne navijačima Makabija, već i među pristalicama Panatinaikosa, koji su uzeli 1.000...
Srpski šampion je na „turniru četvorice” igrao samo dva puta manje od Olimpijakosa, kojem će ovo biti šesto pojavljivanje (prvak 1997).
– Partizan je u četvrtfinalnoj seriji s Makabijem pokazao da je ozbiljna ekipa – kaže centar Olimpijakosa Nikola Vujčić koji će i sam zabeležiti šesto učešće (četiri u dresu Makabija). – Dodatan razlog da ih poštujemo kao protivnika je što su u prethodnom delu takmičenja pored nas pobedili i Barselonu i Panatinaikos. Mislim da smo mi bolji tim, ali je u jednoj utakmici stvarno sve moguće. Sigurno je da nam neće biti lako.
Trojica najboljih igrača Evrolige ove sezone, gledajući statističke indekse korisnosti, dolaze iz Partizana i Olimpijakosa. Prvi je Aleksandar Marić (20,8), a sledi ga tandem grčkog velikana Linas Kleiza (18,2) i Miloš Teodosić (17,4). U idealnoj petorci četvrtfinala su trojica igrača „crvenih” (Teodosić, Kleiza, Čajldres, plus MVP Vuds iz Prokoma i San Emeterio iz Kahe Laboral) – na sedmom mestu je najbolji igrač Partizana protiv Makabija Bo Mekejleb (prosečni koeficijent na četiri meča 17,25).
– Ne znam šta da kažem... Nikad nisam mislio da ćemo ići u Pariz, ali bićemo tamo. Mislim da ćemo imati šansu, u međusobnim duelima smo upoznali Olimpijakos. Mi ćemo nastaviti da se borimo, pa ćemo videti dokle će nas to odvesti – rekao je Mekejleb, čiji dres iz prve faze Evrolige je do prekosutra na klupskoj aukciji.
Partizan će do druge prilike da igra za evropsku titulu u istoriji kluba pokušati da dođe protiv kluba koji ima gotovo 15 puta veći budžet za ovu sezonu. Olimpijakos je za pohod na prvaka Evrolige projektovao finansijsku konstrukciju od 43 miliona evra – među desetoricom najplaćenijih igrača Evrope su četvorica iz njegovih redova. Čajldres (4,5 miliona evra) i Papalukas (3,5), imaju veći godišnji ugovor od celog Partizanovog budžeta (3).
----------------------------------------------
Milošević lakše povređen ispred kafića
Košarkaš Partizana Strahinja Milošević lakše je povređen u incidentu koji se dogodio preksinoć ispred novosadskog kafe kluba „Studio”. Kako je saopšteno, obezbeđenje je napalo i davilo Miloševića i njegovog oca, kojima je ukazana pomoć
u Urgentnom centru.
- Otac je sa prijateljima sedeo u „Studiju”, pozvao me je da sa devojkom i dva druga dođem u taj klub, da sa njegovim društvom popijemo piće u čast velikog uspeha Partizana. Na ulazu je došlo do nesporazuma sa radnicima obezbeđenja, koji nisu želeli da nas puste. Pokušao sam na sve načine da smirim situaciju, izbegnem eventualne probleme. Ali, došao je njihov kolega i zamolio ih da nas puste. U tom trenutku su počeli prvo da se prepiru između sebe, potom fizički napali oca i mene. Srećom, sve se završilo bez posledica. Radi se o ružnom događaju, koji bi trebalo što pre zaboraviti, i koji ne može da pokvari sve ono lepo što se dogodilo protekle nedelje – izjavio je 24-godišnji reprezentativac Srbije s prošlogodišnje Univerzijade, koji je iz Novog Sada.
----------------------------------------------
„Red vožnje” do Pariza
Posle završne utakmice sa Makabijem, Partizan ima osam dana pauze, uoči starta u Superligi Prvenstva Srbije. U prva dva kola će biti domaćin – u subotu Tamišu, a 14. aprila Radničkom. Zatim sledi duel sa Hemofarmom u Vršcu (17.4.) s kojim će pet dana kasnije igrati i u polufinalu „fajnal fora” NLB lige u Zagrebu (22-24. ovog meseca u Zagrebu, drugi par Cibona-Olimpija). U našem prvenstvu do odlaska u Pariz „crno-bele” u „Pioniru“ čekaju i dueli sa FMP-om (20.4.), Crvenom zvezdom (28.4.) i Borcem (1.5).
----------------------------------------------
Konkurs za slogan
Košarkaški klub Partizan ponudio je navijačima da napišu „još jednu rečenicu u istoriji kluba” – objavio je da traži slogan koji će ispratiti tim na finalni turnir Evrolige. Predlozi mogu da se pošalju sms porukom (oblik: SLO razmak SLOGAN razmak IME ILI NADIMAK) na broj 4111, koji je jedinstven za sve mreže. Pobednika očekuju nagrada i iznenađenje...
G. Kovačević
Ako želite da date Vaš doprinos Partizanu posetite njihovu stranicu 


http://www.kkpartizan.rs/sr/vest.php?id=482 i nakon toga pošaljite sms kojim ćete pomoći finansijski košarkaški klub Partizana.

Izvor: politika.rs

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар