MUP SRBIJE UHAPSIO RADA DUNJIĆA ZBOG RANJAVANJA IGORA VREVIĆA NA MARAKANI

Policija je juče uhapsila Rada Dunjića (24), vođu Zvezdine navijačke grupe „hijene“, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Igora Vrevića (21), takođe „delije“, na tribinama „Marakane“.

Osim njega, priveden je i pripadnik „hijena“ I. M. (22), koji se tereti za učestvovanje u tuči koja je prethodila pucnjavi u sredu na drugom poluvremenu fudbalske utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograd.
- Sigurnosne kamere na stadionu zabeležile su četvoricu pripadnika „hijena“ oko Vrevića, u trenutku kada mu je ispaljen metak u stomak. Njihov vođa Dunjić zabeležen je i kako stavlja ruku pod jaknu, nakon čega se čuje pucanj, a Vrević, koji je pogođen u stomak, pada sav krvav sa šipke na tribinama - kažu u policiji.



Saslušanje žrtve i očevidaca koji su se u sredu nalazili na severnim tribinama policiji nisu bili od koristi, jer niko od njih „nije imao šta da kaže“ odnosno „svi se prave blesavi“. Policija je juče nakon hapšenja nastavila i potragu za pištoljem iz kojeg je u Vrevića ispaljen hitac. U toku je i istraga koja treba da pokaže kako je neko uopšte uneo pištolj na tribine. Dunjić je odranije poznat policiji po razbojništvima i nasilničkom ponašanju, kao i njegov stariji brat Velibor (25), kojem se trenutno sudi za pokušaj ubistva Andreja Čogurića na splavu „Kalipso“ u aprilu 2008. godine.
- Rade jeste klinac koji vodi grupu „hijene“, ali je poznat po tome što daje sebi svašta za pravo u navijačkim krugovima zbog brata Velibora, koji je bio među vođama grupe „belgrejd bojs“ iz Novog Beograda, a čije su „hijene“ zapravo podmladak. Velibor je godinama bio poznat i po bahatom ponašanju i prema samoj policiji, na koju je urlao i pretio im njihovim ocem koji je penzionisani oficir MUP-a. Rade se opet u svemu ugledao na brata - kažu naši sagovornici iz navijačkih krugova. 
Velibor Dunjić iza rešetaka se našao krajem novembra 2008, kada je uhapšen u Švedskoj u koju je pobegao nakon pokušaja ubistva Čogurića. Pod lupom policije tada je bio i kao vođa novog zemunskog klana, čiji su članovi privedeni zbog šverca 34 kilograma marihuane. Do hapšenja, te 2008, u dosijeu je imao već više od 30 krivičnih prijava za tuče i pucnjave, ali i napade na službena lica, odnosno policajce, ali nijednu jedinu pravosnažnu presudu.

Lukiću preti osam godina robije!
Vladanu Lukiću, predsedniku FK Crvena zvezda, preti osam godina zatvora zbog nasilja na severnoj tribini „Marakane“ tokom utakmice sa OFK Beogradom, u kojem je ranjen navijač Igor Vrević (21)!
Policija istražuje kako je oružje dospelo na stadion, pa ukoliko se utvrdi da je reč o propustu organizatora utakmice - Crvene zvezde - onda će, po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, predsednik Lukić završiti iza rešetaka.
Lukić je i prošle godine bio na udaru republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića zbog nošenja dukserice sa spornim sloganima na utakmici u Novom Pazaru, međutim, predsednik Zvezde je kasnije oslobođen optužbe jer je ustanovljeno da natpis na njegovom odevnom predmetu ne predstavlja podršku huliganima.
Inače, Zakon preti i direktoru stadiona Miloradu Ćoroviću i novopečenom rukovodiocu Crvene zvezde Ivanu Petriću, koji se bavi obezbeđivanjem utakmica. Miki Ćorović je, takođe, bio na udaru države pre dve i po godine zbog Uroša Mišića, međutim, tužilaštvo još nije okončalo taj slučaj.

Igor Vrević nasledio Dražena Dragaša na šipki
Sukob između Dunjića i teško povređenog Vrevića, vođe „ajron bojsa“ koji predstavljaju podmladak grupe „ultra bojs“ sa Senjaka, datira odranije kada su se dvojica mladića posvađala u jednom kafiću, a kulminirao je zbog borbe za mesto podvođe koji će sa šipke voditi navijanje svih „delija“ na „severu“.
- Ranije je podvođa bio Dražen Dragaš, iz „belgrejd bojsa“, koji je u zatvoru od 13. oktobra prošle godine zbog pretnji i oružja. Dunjić se nadao da će naslediti mesto, ali su na utakmici vođe sa Senjaka dozvolile Vreviću iz svog podmlatka da se penje na šipku. Počastvovan, ali i ujedno pijan, Vrević je provocirao Dunjića, što se završilo tučom, a zatim i pucnjavom - kažu naši sagovornici, koji napominju da je izbor Vrevića bio logičan jer su „ultra bojsi“, kao najjača navijačka grupa sa „severa“ u zadnjih deset godina, odredili nekog iz svojih redova.

Redarima 800 dinara za čuvanje stadiona?!
Redakciji „Alo!“ juče se javila anonimna osoba koja se predstavila kao dugogodišnji radnik „Sistem-FTO“ i redar na stadionu Crvena zvezda, koja je tvrdila da su radnici koji obezbeđuju utakmice nemotivisani da obezbeđuju stadion Crvene zvezde, jer mesecima ne dobijaju predviđenu naknadu za taj posao u visini od 800 dinara po utakmici, a da mesečno dobijaju zarade u visini od 15.000 17.000 dinara.
Ovu informaciju demantovao je Milovan Milošević, generalni direktor „Sistem-FTO“.
- To je potpuna budalaština. Jedina istina je da je Crvena zvezda kao najveći klub i naš najveći klijent u teškoj situaciji, te da nam duguje novac za period nešto manje od dve godine. Radnici se za svoj posao isplaćuju preko ličnih dohodaka. Inače, imali smo pauzu u saradnji sa Crvenom zvezdom, koja je trajala nešto manje od pola godine, ali je nastavljena pre mesec i po dana - rekao je za „Alo!“ Milošević, ne želeći da ulazi u iznose duga i kolika je naknada redara za obezbeđivanje stadiona.
On je dodao da je firma angažovala 251 redara, što je mnogo više nego što je nalagala procena bezbednosti utakmice.
- Što se tiče priče da su redari pustili počinioca da izađe sa stadiona i da se vrati sa pištoljem, to je nemoguće, pošto su naši radnici na toj utakmici sa juga Srbije i ne poznaju lično Zvezdine navijače - objašnjava Milošević.
Izvor: "Alo.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар