Bivša manekenka i humanitarka Katarina Rebrača pala u depresiju!
Bivši hokejaš Nikola Rebrača, otac poznate manekenke Katarine, koja se od petka nalazi u pritvoru zbog pronevere 37 miliona dinara, juče je stigao iz Amerike u Beograd kako bi posetio svoju miljenicu.

Pritvorena Rebrača, kako „Alo!“ saznaje, odbija zatvorsku hranu i ne može da spava zbog „nehumanih uslova“ u ćeliji i cimerki koje se svakodnevno smenjuju.
Katarina gotovo ne spava u zatvorskoj ćeliji jer još ne može da se privikne na uslove. Na njenu veliku nesreću, društvo joj prave žene koje su već odranije poznate policiji po nizu teških krivičnih dela. Tako Katarina, za koju je u policijskoj istrazi utvrđeno da je novac iz fonda trošila i na minđuše od 300.000 dinara, zaglavila u ćeliji s prostitutkama, pljačkašicama i ostalim prestupnicama s debelim dosijeima.


- Za bivšu manekenku najteže je što gotovo da ne konzumira zatvorsku hranu. Ona nema ni uslove za ličnu higijenu, što joj teško pada. Zasad joj je dozvoljeno da nosi svoju odeću. Za razliku od nekih žena koje se brzo privikavaju na novu sredinu, Katarina ne može da se pomiri da više nije u starom „svetu“- objašnjava naš sagovornik.
Njen advokat Branislav Tapušković juče je nije posetio jer je imao neodložan put, ali je sa njom razgovarao njegov zamenik. Svu moralnu podršku dobija od svog bivšeg supruga Igora Đurića, ali je on još nije posetio, kao ni šestogodišnja ćerka, koja joj najviše nedostaje. Za to vreme, njen bivši suprug Igor Đurić medijima izjavljuje da je Katarina u lošem zdravstvenom stanju i da joj boravak u pritvoru, kao i samo hapšenje, mogu „kapitalno ugroziti zdravlje“.
Katarinina majka Spomenka Bogunović (61), alijas Sandrina Vagner, koja je takođe uhapšena oštetila je i opštinu Kikinda, iz čijeg je budžeta za osnivanje radne jedinice Centar za kreativno domaćinstvo uplaćeno 20.000 evra! Sve je počelo 10. maja 2006. godine potpisivanjem ugovora između nje i tadašnjeg predsednika SO Kikinda dr Branislava Blažića. Opština je taj novac u dinarskoj protivvrednosti uplatila kako bi u radnoj jedinici Centra u Kikindi žene proizvodile ručne radove stilizovane u etnovarijanti, namenjene inostranoj klijenteli. Obaveza vlasnice Centra za kreativno domaćinstvo je bila da dogovorenu sumu vraća sukcesivno, u roku od 18 meseci od potpisivanja ugovora. Do danas ni dinar od te sume nije vraćen. Načelnik opštinske uprave Branko Ljuboja kaže da su u više navrata bezuspešno pokušavali da stupe u kontakt sa Sandrinom Bogunović-Vagner:
- Na adresi iz ugovora niko se nije pojavljivao niti javljao. Novembra 2009. godine naša pravna služba pokrenula je tužbu za nadoknadu štete i vraćanje novca. Nijedno ročište u Osnovnom sudu u Kikindi nije zakazano. Ovaj slučaj smo prijavili nadležnom istražnom organu u Beogradu, koji je postupio po predmetima protiv nje - rekao je Ljuboja.

Dr Borojević odbio pomoć!
Institut za onkologiju i radiologiju Srbije odbio je pre dve godine pomoć arhitekte Jelene Popović i Lin Montgomeri, supruge bivšeg američkog ambasadora u Srbiji, a zbog Fonda „Katarina Rebrača“!
- Dogovorile smo se da ponovo ponudimo pomoć Institutu, gde smo već pomagale u opremanju pet operacionih sala i izgradnji pedijatrijskog odeljenja. Međutim, direktor Instituta dr Nenad Borojević nas je odbio uz reči da već ima „sjajnu saradnju“ s fondom Katarine Rebrače, zbog čega mi nismo obnovili saradnju s njima - priča Popovićeva, dizajnerka brojanica od dragog kamenja i vlasnica firme „Ljubav-vera-nada“. „Alo!“ je juče pozvao i dr Borojevića, ali se on nije javljao na redakciji dostupan broj telefona.

Mama valjala džempere?!
Nakon hapšenja Sandrine Bogunović-Vagner, policija je dobila i dojave da je ova „humanitarka“ tokom prošle godine nekoliko puta viđana i u holu zgrade Saveta Evrope u Strazburu, gde je po izuzetno visokim cenama prodavala ručno rađene džempere iz Srbije. Naime, nakon što se opština Kosjerić oglasila i iznela podatke da ih je Vagnerova prevarila u projektu Regionalnog centra za kreativno domaćinstvo, nekoliko ljudi našeg porekla prisetilo se da je srelo Vagnerovu u Strazburu, koja ih je molila da joj obezbede neke kontakte za prodaju „kako bi pomogla ženama iz Srbije“.
 Izvor: "Alo.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар