Niz nelogičnosti na fotki koja je snimljena još 1940.

Da li je ova fotografija prvi dokaz da je putovanje kroz vreme moguće? Fotografija je deo postavke muzeja „Pioniri iz Bralornea“, iz kanadskog gradića Golden Bridž u Britanskoj Kolumbiji.

Snimljena je 1940. godine i na njoj veliku pažnju privlači mladić obučen u džemper i majicu s odštampanim slovom M, koji ne pripada ni tom vremenu ni tom prostoru. On nosi naočare koje su počele da se proizvode tek 70-ih godina prošlog veka, frizura mu je previše moderna i u ruci drži fotoaparat kakvi su počeli da se proizvode tek decenijama kasnije. Misteriozni mladić izgleda kao da je tek izašao iz nekog kafea na Menhetnu.
Fotografija je deo zbirke od ukupno 155 fotki, koje su objavljene na internetu još 2004. godine i deo su programa kanadskih vlasti, čiji je cilj promocija muzejskih eksponata na internetu. Ne zna se ni šta je ljudima na fotografiji privuklo pažnju, a najverovatnije se radi o nekoj lokanoj svetkovini.
Veliki broj internet sajtova bavi se autentičnošću fotografije, a eksperti za „fotošop“ tvrde da nema dokaza da je obrađivana na kompjuteru, navodeći da sunčeva senka na njoj izgleda sasvim prirodno. Uz to, navodi se još jedan zanimljiv detalj. Naime, mlada žena koja stoji nedaleko od misterioznog mladića okrenuta je i gleda ka njemu, kao da joj je pažnju privukao njegov neobičan izgled. Dok se misterija ne razreši, zapitajte se da li biste voleli da uskočite u vremeplov i vratite vreme unazad, možda ispravite greške iz mladosti ili prisustvujete nekom presudnom istorijskom događaju? Zvuči zanimljivo, zar ne?!

Majkl je uspeo!
Najpoznatiji putnik kroz vreme je Majkl Džej Foks, glumac koji je igrao u serijalu „Povratak u budućnost“. Prvi od tri filma snimljen je 1985. i te godine je zaradio 380 miliona dolara. Film govori o mladiću čiji prijatelj, suludi naučnik, uspeva da izmisli automobil kojim je moguće putovati kroz vreme. Kako to obično biva na filmu, dolazi do nepredviđenih i komičnih situacija.
Izvor: "Alo.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар