Beograd, Kikinda - Spomenka Bogunović (61), u javnosti poznata kao Sandrina Bogunović-Vagner, na saslušanju je pred istražnim sudijom prvo branila svoju ćerku Katarinu Rebraču (38), predsednicu istoimenog Humanitarnog fonda za prevenciju raka dojke osumnjičenu za proneveru 37 miliona dinara, da bi kasnije promenila priču i rekla da je „savetovala ćerku, ali da ona ništa nije radila po njenim uputstvima”, saznaje „Blic”.
 Katarina Rebrača i Sandrina Bogunović-Vagner
- Sandrina, koja je osnovala „Centar za kreativno domaćinstvo”, na saslušanju pred istražnim sudijom počela je da menja priču i da krivicu prebacuje na ćerku. Verovatno je želela sebe da prikaže kao nevinu osobu koja nije znala šta se dešava s novcem iz humanitarnog fonda - kaže sagovornik „Blica” iz pravosuđa.

Sandrinin pokušaj da sebe, kako je volele da kaže, vanbračne ćerke generala Koče Popovića ili unuke kompozitora Riharda Vagnera, predstavi kao nevinu osobu bio je uzaludan jer je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana. U međuvremenu, javnost je saznala i da je SO Kosjerić tužila Sandrinu, kojoj je na račun „Centra za kreativno domaćinstvo” uplaćeno 15.000 evra da bi „pospešila izvoz domaćih ručnih proizvoda u SAD”.
Kako od te prodaje nije bilo ništa, opština je tužila Sandrinu. Nažalost, Sandrina nije oštetila samo Kosjerić već i Kikindu, sa kojom je njen „Centar za kreativno domaćinstvo” u maju 2006. zaključio ugovor o saradnji vredan 20.000 evra. Po ugovoru, koji su potpisali Sandrina Bogunović-Vagner i tadašnji predsednik SO Kikinda dr Branislav Blažić, tada član SRS, a sada visoki funkcioner SNS, opština je Centru uplatila 20.000 evra.
 
Obaveza Sandrine Vagner bila je da u roku od 18 meseci u ratama vrati novac opštini, ali to do danas nije učinjeno. Zbog toga je opština Kikinda prošle godine podnela tužbu protiv Centra, ali nijedno ročište nije održano.
Izvor: Blic

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар