Optuženi švercer kokaina prebacio se pre mesec dana sa Crnogorskog primorja u svoj rodni grad jer je procenjeno da je tamo najsigurniji
Darko Šarić
Odbegli narko-bos Darko Šarić, protiv koga je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno podiglo optužnicu zbog šverca 2,4 tone kokaina, poslednjih mesec dana skriva se u Pljevljima, saznaje Press.
Prema poslednjim operativnim podacima srpske policije i srpskih službi, Šarić se u svoj rodni grad prebacio pre mesec dana jer je procenjeno da je tamo sigurniji.

- Darko Šarić je dugo boravio u Bečićima i Budvi. Jedno vreme je pokušavao da se prebaci u Švajcarsku, pa čak i u Južnu Ameriku ili Južnoafričku Republiku, kroz koju je prolazila njegova švercerska ruta, ali nije uspeo. U Pljevlja je prešao pre mesec dana, kada su u Bečićima počele pripreme za regionalnu konferenciju ministara policije, koja je održana u hotelu „Splendid", u kome je boravio Šarić. Takođe, i to što se približava turistička sezona je jedan od razloga što primorje više nije mesto za njegovo skrivanje - kaže policijski izvor Pressa.
Krije ga visoki funkcioner DB-a
On dodaje da Darkov brat, Duško Šarić, koji nije na optužnici, slobodno šeta Pljevljima, dok se Darko uglavnom ne pojavljuje u javnosti. Osumnjičeni vođa narko-klana, međutim, nije mogao da odoli kada je nedavno u diskoteci „Municipijum S" pevala jedna popularna srpska pevačica, pa je viđen kako nazdravlja u svom separeu. Interesantno je da sve ove podatke do kojih je došla srpska policija poseduju i nadležni u Crnoj Gori, ali ne reaguju.
- Prema našim saznanjima, logističku podršku za skrivanje Šarićima daje visoki funkcioner Državne bezbednosti Crne Gore, koji je u službi zadužen za specijalne operacije. Taj visokorangirani bezbednjak je 2007. godine pomogao odbeglim „zemuncima" koji su bili locirani u Dobrim Vodama i Baošićima da pobegnu, iako je srpska policija kolegama dostavila tačnu lokaciju - otkriva naš sagovornik.
a
I video-trake u Pljevljima
Šarići u Pljevljima poseduju sve što vredi. U njihovom vlasništvu je, osim porodičnih kuća, i FK „Rudar", zatim rudnik „Pljevlja", poslovni centar, diskoteka „Municipijum S", kao i „MAT kompani" koja se bavi građevinarstvom, asfaltiranjem, izgradnjom sportskih terena, trgovinom... Navodno su u Šarićevo carstvo u Pljevljima dolazile brojne ličnosti iz javnog života, pa i državnih i policijskih struktura Srbije. Tamo su, prema nekim informacijama, sakriveni i kompromitujući materijali o tim susretima.
Komentarišući saznanja Pressa, ministar policije Ivica Dačić kaže da o operativnim podacima ne treba govoriti za javnost, ali dodaje da je nedavno u Bečićima razgovarao o slučajevima begunaca za koje se sumnja da su u Crnoj Gori:
Dačić: Crna Gora nas uverava...
- Ja sam i na konferenciji u Bečićima, ali i u razgovoru sa crnogorskim kolegom Ivanom Brajovićem, ukazao da postoje sumnje da se izvesni begunci za kojima je Srbija raspisala poternicu nalaze u Crnoj Gori. Međutim, kao i svaki put, dobili smo uveravanja da to nije tačno, da će svi oni biti uhapšeni ako budu pronađeni - kazao nam je Dačić.
Press je pitanja o Šariću uputio i portparolki Uprave policije Crne Gore Tamari Ralević, ali nije dobio odgovore.

Izvor: "Press"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар