Seks je super, samo nikako da stignete do "cilja"? Ili želite da ono što je dobro bude još bolje? Evo šta seksolozi savetuju da orgazam ne bi bio izuzetak, već pravilo u vašem seksualnom životu.

Pronađite "vruće" tačke

Određene poze pogodnije su za dostizanje orgazma tokom seksualnog odnosa. Na primer, neka partner leži, a vi budite gore, tako da je klitoris u kontaktu sa pubičnom kosti vašeg partnera. Ako vam ta poza nije zgodna, zbog preduboke penetracije, pokušajte da se nagnete unapred, tako da su vam grudi naslonjene na partnera (ili, ako vam to pričinjava zadovoljstvo, tako da i njemu bude zgodno da ih ljubi).

Druga poza koja olakšava postizanje orgazma je da vi ležite, ali da ispod karlice stavite manje jastuče. Tako je penetracija dublja, a ni klitoris nije zapostavljen. Takođe, možete razmotriti mogućnost da vibrator uključite u celu akciju...

Razgovarajte sa partnerom

Nemojte samo da ležite kao klada i očekujete da se on sam snađe. Ima muškaraca koji znaju šta rade, naravno, ali ima i onih kojima je potrebno malo suptilnog usmeravanja u željenom pravcu.

Ako radi nešto što vam prija, stavite mu to do znanja. Ne morate da preterujete, niko ne očekuje zvučne efekte iz porno filmova, ali ako šapnete da uživate i kažete mu da vam je lepo, oboje ćete biti srećniji. On zato što će mu biti jasno da je na dobrom putu, a vi zato što će nastaviti da radi to što vam prija.

Masturbacija je ok

Ne možete da očekujete da muškarac zna šta vas uzbuđuje ako ni vi sami niste sigurni. Morate upoznati svoje telo, a masturbacija je jedan od najboljih načina za to, bar kad je reč o pitanjima u vezi sa seksom.

Radite Kegelove vežbe

Kegelove vežbe su magija koja "mlake" orgazme pretvara u fenomenalne. Kako da to postignete? Locirajte mišiće karličnog dna, a ako se pitate koji su to mišići sledeći put kada budete išli da piškite, pokušajte da prekinete mlaz. Mišići koje ste tada upotrebili su oni kojima je potrebna vežba. Sad kad znate o kojim mišićima je reč, stežite ih i opuštajte nekoliko puta dnevno, duboko dišući pri tom. Razliku ćete i vi i vaš partner primetiti vrlo brzo.

Pokušajte da odložite zadovoljstvo

Kad osetite da ste "blizu", usporite malo. Ako uspete to da ponovite nekoliko puta tokom odnosa, seks će biti za pamćenje.

(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар