Džena Talakova, jedna od finalistkinja Izbora za mis Kanade, eliminisana je iz konkurencije jer je otkriveno da je rođena kao dečak i da se podvrgla operaciji promene pola. Iako su je organizatori opisali kao “pravu devojku”, lepa plavuša je diskvalifikovana uz obrazloženje da je uslov za učešće na takmičenju da su devojke na rođenju bile ženskog pola.

"Džena Talakova iz Vankuvera, Britanska Kolumbija, eliminisana je iz takmičenja nakon što je otkriveno da je rođena kao dečak. Pravila nalažu da na takmičenju mogu da učestvuju samo devojke koje su rođene kao devojčice. Uprkos tome, poštujemo njene ciljeve i njenu odluku i želimo joj sve najbolje”, navodi se u zvaničnom saopštenju organizacije “Mis univerzum”.

Talakova je, navodno, u dokumentima za prijavu navela da je rođena kao žensko, ali je na insistiranje sumnjičavog direktora takmičenja Denisa Davile priznala da je rođena kao dečak. Posle toga je diskvalifikovana i izgubila je šansu da učestvuje na izboru za Mis Kanade koji će u maju biti održan u Torontu.

- Ona se oseća kao prava devojka i jeste prava devojka. Nadala se da će ipak moći da se takmiči, ali pravila su jasna i nema načina da se bilo šta promeni - izjavio je Davila za sajt Thestar.com.

Odluka organizacije “Mis univerzum”, čiji je vlasnik Donald Tramp, izazvala je negativne reakcije javnosti, koja traži da 23-godišnja Džena bude vraćena u konkurenciju.

U intervjuu objavljenom na sajtu Jutjub Džena je izjavila da je još u četvrtoj godini shvatila da je žensko, da je 10 godina kasnije podvrgnuta hormonskoj terapiji, a operaciji promene pola kada je imala 19 godina.

VIDEO > Talakova se na snimku pojavljuje u osmom minutu:



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар