Od težine snežnog pokrivača danas se u Sarajevu urušio krov Ledene dvorane Skenderija.

Kako je u MUP-u Kantona Sarajevo potvrdio nesreća se dogodila oko 15 časova.

"Na mesto događaja izašla je naša i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade KS, Civilne zaštite i Hitne pomoći", kazali su u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako javlja reporter ovog portala sa mesta događaja u trenutku urušavanja krovne konstrukcije u Dvorani nije bilo nikoga i prema prvim informacijama nema povređenih.

Trenutak kada se krov srušio odjeknuo je Skenderijom kao bomba. Materijalna šteta je ogromna



"Čuo se jako glasan prasak, digla se prašina koja je pokrila celi plato, urušio se krov iznad cele Ledene dvorane i čak je poklopio i deo koji se koristi kao sajamska dvorana", kazao je Vanja, jedan od svedoka pada krova, za Al Džaziru Balakan.

"Sedeo sam sa suprugom u kući kada se čula snažna grmljavina. Kroz prozor se videlo kako se iznad Skenderije diže gust crveni dim. Kada se prašina spustila, videli smo da je ledena dvorana Skenderije ostala bez krova“, rekao je Almir Riković koji živi iznad Centra Skenderija.

Urušavanje krova izazvalo je veliku štetu na objektima na platou Skenderije, a na mnogim prodavnicama popucali su stakleni izlozi.

Oštećeno je i nekoliko automobila.

Tokom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984, Skenderija je bila domaćin takmičenja u umetničkom klizanju i hokeju na ledu.

Stanje Ledene dvorane je bilo izuzetno loše, navodi ovaj portal.



(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар