Posle velikog uspeha filma, na male ekrane stiže istoimena serija od 24 epizode podeljena u dve sezone, a u njima će da se pojave i glumci kojih nema u filmu. 

Romantičnu fudbalsku priču iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije i njen uspeh na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, gledaoci će imati prilike da prate svakog ponedeljka, od 13. februara, u 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Televizijska serija "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića u poređenju sa filmom je potpuno autonomno delo, tako da će gledaoci u serijskoj verziji sage o fudbalskim junacima iz 1930. imati prilike da vide preko pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci koji tumače likove koje nismo gledali na velikom platnu kao što su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević ili mlade dame Mihaela Stamenković i Anja Alač jesu glumci čije su uloge znatno proširene u igranoj seriji.

Prve epizode upoznaju nas sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture. Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u seriji tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.Film i serija "Montevideo, Bog te video" su rađeni u produkciji firme "Intermedia Network", režija je poverena Draganu Bjelogrliću, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića koji je inspirisan knjigom našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je on opisao istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Urugvaja.

(Foto: Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар