Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović će u sredu, 22. februara, posle osam meseci kućnog zatvora biti "slobodna", pošto će joj tog dana isteći kazna na koju je osuđena. 

Ražnatovićevoj će tog dana pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija skinuti elektronsku narukvicu koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je vršen nadzor njenog kretanja, koje je bilo ograničeno na njen dom u ulici Ljutice Bogdana.

Pevačica je u kućnom zatvoru provela osam meseci jer joj je u kaznu od godinu dana zatvora bilo uračunato vreme koje je provela u pritvoru nakon hapšenja u akciji "Sablja" 2003.

Tokom tog perioda kuću je napustila svega tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Ražnatovićkina sestra Lidija Ocokoljić koja je zajedno sa njom bila osuđena na šest meseci kućnog zatvora izdržala je kaznu krajem oktobra, pošto je i ona tokom "Sablje" u pritvoru provela nepuna dva meseca.

Presudom iz maja prošle godine osim zatvorskih kazni sestrama je naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi.

Taj iznos je podeljen u tri rate, od po 500.000 evra. Prvu ratu su uplatile u julu, drugu u decembru, a treću bi trebalo da uplate do kraja ove godine.

Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena, sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

One su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković-Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Ražnatovićeva će međutim ponovo sesti na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću.

Takođe je čeka i novo suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.063 evra plus kamate i sudske troškove.

Izvršna presuda koja je bila doneta po toj tužbi, ukinuta je odlukom Vrhovnog kasacionog suda Srbije početkom ove godine, koji je naložio ponavljanje celog sudskog postupka.

(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар