Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović potvrdio je danas da je vrlo blizu dogovora o prodaji udela vlasništva.
Više beogradskih medija javilo je danas da je Mitrović u završnim pregovorima sa tri medijske grupacije koje bi postale strateški partneri Pinka.

Radi se o nemačkom RTL-u, švajcarskom Ringier Aksel Springeru i britanskoj kompaniji Mid Jurop Partners.

Pink još nije prodat, već su u toku pregovori sa tri najveće evropske medijske grupacije oko postizanja dogovora o strateškom partnerstvu, kojim bi jedna od njih postala manjinski vlasnik, izjavio je Mitrović.

On je rekao da su netačne informacije da će se odreći 49 odsto Pinka, javio je B92.

"Procenat je nebitan, već snaga i namera strateškog partnera, uz pomoć koga ćemo, posle Balkana, krenuti u osvajanje Evrope. Da li će biti 10, 20 ili više procenata još se ne zna", rekao je Mitrović.

Dnevni list "Kurir" je na naslovnoj stranici novina u petak preneo informaciju da je prodaja Pinka gotova stvar, kao i da je dogovor "pao" juče na sastanku delegacije RTL-a i Željka Mitrovića u Beogradu.

TV Pink je već neko vreme "na tržištu" a kompanija "Mid Europa Partners“ koja je inače i vlasnik SBB-a je nedavno potvrdila da je pregovarala o kupovini Pinka.

Pored Pinka, Željko Mitrović je između ostalog i suvlasnik TV Avala, koja je u velikim finansijskim problemima i čiji su zaposleni u štrajku gotovo mesec dana.

Ako je vest tačna, RTL će tako ipak ući na srpsko tržište, iako je 2006.godine Savet Republičke radiodifuzne agencije nije toj kući dodelio nacionalnu frekvenciju.

"Kurir" prenosi da je RTL grupa najveća televizijska, radijska i produkcijska kompanija u Evropi, a većinski vlasnik je nemački „Bertelsman“, sa sedištem u Luksemburgu. Poseduju 45 televizija i 32 radio-stanice u 11 zemalja, među kojima je i Hrvatska.

(Kurir)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар