Najveći sajam potrošačke elektronike CES završio se pre nekoliko dana u Los Vegasu gde su predstavljeni brojni noviteti. Između mnogih tableta, laptopova, 3D televizora i drugih proizvoda, najviše pažnje su ipak privukli mobilni telefoni. 

Najviše pažnje je izazvala nova Nokia Lumia 900, koja radi na „Windows Phone 7.5“ operativnom sistemu.

Ovaj uređaj bi trebalo da se pojavi već do kraja meseca, a karakteriše ga ekran veličine 4,3 inča sa rezolucijom 480x800 piksela. Procesor je 1.4 GHz, koji uz 512 MB radne memorije omogućavaju kvalitetan rad. Kamera je od osam megapiksela i nema opciju snimanja u 1.080p rezoluciji. O ceni se još uvek nije govorilo.

Motorola Droid Razr Maxx je privukao najviše pažnjena CES-u. Odlične specifikacije uključuju dvojezgarni procesor od 1.2 GHz sa 1 GB radne memorije. Ima ekran od 4.3 inča, a u prodaji će se pojaviti do kraja marta.

Još jedan „Windows“ telefon je izazvao veliko interesovanje i to zbog toga što je ovo prvi takav uređaj koji radi na 4G mreži. Pored toga HTC Titan 2 ima kameru od čak 16 megapiksela, što je popriličan napredak u odnosu na standardnih osam (postoje oni od 12, ali tek nekoliko).

Slično kao i prethodni model poseduje ekran od 4.7 inča sa rezolucijom od 480x800 piksela. Krajem marta će biti u prodaji.

Izvor: Blic

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар