Nakon što je Željko Joksimović prozvao “Prvi glas Srbije”, rekavši da bi zbog stranih pesama koje se u ovoj emisiji izvode ona trebalo da se zove “First Voice of Serbia”, te ustvrdivši da nije upoznat sa opusom članova žirija Saše Miloševića Mareta i Lene Kovačević, estrada se podelila!

Kako pokazuje naše istraživanje, pojedini pevači dele Lanetovo mišljenje, ali ima i onih koji nisu na strani poznatog kantautora. Sa Željkom se slaže njegova prijateljica, saradnica i koleginica Romana Panić, koja se zalaže za to da se u domaćim šou programima forsiraju pesme na srpskom jeziku.

- Slažem se sa Joksimovićem kada je u pitanju strana muzika, baš sam i ja to komentarisala poslednji put kada sam gledala emisiju. Ja sam za to da se forsira srpska muzika, pogotovo kada je “Prvi glas Srbije” u pitanju. A što se tiče Mareta, naravno da znam ko je on - izjavila je Romana za “Alo!”, dok Đole Đogani ipak misli da nije bitno na kom jeziku pevaju takmičari.
- Znam ko je Mare i odličan su trio izabrali za žiri. Sve troje (treći član žirija je Vlado Georgiev, prim. aut.) imaju lepu energiju, potpuno su realni i dobri, a nama nešto tako i treba. Sviđa mi se “Prvi Glas Srbije” i nema veze na kom jeziku pevaju. To je neka kontra od onoga što već postoji kod nas. Već 10 godina imamo narodnjake i “Grand”, a ovo je sad nešto novo. Nebitno je na kom jeziku pevaju, bitno je da je nešto lepo i novo - rekao je Đole, a sa Joksimovićem se nije složila ni Maja Nikolić.
- Znam ko je Mare. Ja se ne slažem sa Joksimovićem, jer sve što je pop i zabavna muzika na bilo kom jeziku na srpskoj teritoriji dobro je da ispere ljudima uši. Sve što čini mali pomak da promeni kič muziku kod nas, jer to nije narodna muzika već kič, dobro je - izjavila je Maja, dok nas je Goca Tržan uskratila za komentar u vezi sa muzikom koja dominira u “Prvom glasu Srbije”, ali je zato bila raspoložena da se izjasni o Saši Miloševiću.
- Naravno da znam ko je Mare, a ovo drugo ne bih komentarisala - rekla je Goca.
I na kraju, od Ivana Fecea Firčija dobili smo komentar koji, verovali ili ne, u velikoj meri odgovara mišljenju njegove ljute rijaliti protivnice Maje Nikolić!
- Ne vidim zašto neko ne bi forsirao ono što mu se sviđa! Ko još sluša Joksimovića?! Ako mu se ne sviđa, neka napravi svoju televiziju, pa neka pušta šta hoće - bio je izričit Firči, čija je ćerka Luna učestvovala u “Prvom glasu Srbije”.

Joksimović: Upoznaću se sa Maretovim radom!
Poruka Saše Miloševića Mareta Željku Joksimoviću da će “tek saznati ko je on” pokrenula je kantautoru da se malo bolje upozna sa radom autora “Molitve”, ali i sa radom Lene Kovačević.
- Kada je reč o kolegama, nisam rekao da ne znam ko su, nego da ih lično ne poznajem, a ovo me je samo pokrenulo da se bolje upoznam i sa tim šta rade. Nikad nije dosta kvalitetnih ljudi i novih senzibiliteta - odgovorio nam je Željko na Maretovu opasku da će “Joksimović tek saznati za njega”, a dao nam je komentar i o činjenici da se televiziji “Prva” nisu baš dopale njegove zamerke, sa kojima su se složile i neke njegove kolege, ali i veliki broj fanova.
- Drago mi je, kako vi kažete, da se mnogi slažu sa mojim mišljenjem, jer sam ja sam uvek na strani izvođača. Zato sam to i napisao na “Tviteru”. Onaj ko je u mojoj izjavi video nešto pretenciozno ili drugačije od onoga što sada govorim, najverovatnije je prebrzo pročitao tekst. U tekstu nema ničeg uvredljivog. Takođe, mislim da to što sam objavio i nije neka vest, da bi dobila ovoliki publicitet - izjavio je Joksimović, koji je i na svom “tviter” profilu prokomentarisao izjavu “Prve” da zabrinuti Željko ostane uz šou.
- Ti njega pohvalom, a on tebe zabrinutošću... Hm, videćemo - objavio je Joksimović

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар