Legendarni šansonjer Arsen Dedić i džez pijanista i kompozitor Matija Dedić, nastupiće zajedno 19. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u 20 časova, na koncertu pod nazivom "Arsen i Matija". Arsen i Matija će na zajedničkom nastupu izvesti hitove po kojima je Arsen Dedić poznat širom regiona, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: "Ono sve što znaš o meni", "Tvoje nježne godine", "O, mladosti", "Zagrli me". Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju sa poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan.

Arsen Dedić postao je miljenik publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja na Tašmajdanu" (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore". Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada "Vladimir Nazor", nagrada "Slobodne Dalmacije" za životno delo, dve Zlatne Arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu "Rabuzin", više nagrada za pozorišnu muziku, nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, "Premio Brel" - za promovisanje evropske kantautorske pesme i mnoge druge.
U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim džez muzičarem, koji je nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom "Tragovi u sjeti", a bio je i finalista džez festival u Montreju, 2002. godine.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca od četvrtka, 27. oktobra, po cenama: 1.900, 2.200 i 2.500 dinara.

Izvor: Svet

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар