U želji da svoje ružičasto carstvo dovede do preko potrebne stabilnosti, unapredi poslovanje i dobije jakog strateškog partnera, Željko Mitrović je odlučio da deo TV „Pink“ proda kablovskom operateru SBB, čiji je vlasnik Džordž Soros, nezvanično saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenog izvora!
- Proteklih dana Mitrović se sastao sa čelnim ljudima SBB-a, koji su zainteresovani da otkupe udeo u njegovoj firmi, s tim da bi on i dalje ostao većinski vlasnik. Taj dogovor odgovara obema stranama, pa je sva prilika da će ugovor ubrzo biti potpisan - kaže naš sagovornik i pojašnjava:
- S obzirom na to da Željko ima velika potraživanja, koja ne može da naplati od klijenata, na ovakav korak se odlučio zbog jačanja svoje imperije, koja je u poslednju godinu dana zapala u krizu. Opšte je poznata činjenica da je kablovski operater izuzetno jak i moćan na našim prostorima, pa je ovo logičan potez Mitrovića, koji je odlučio da mu upravo SBB bude strateški partner u daljoj budućnosti. On je odlučan u nameri da „Pink“ ima lidersku poziciju među komercijalnim televizijama, a i SBB ima jak interes u ovoj transakciji. Naime, ova firma namerava da krajem godine, kada zakon to dozvoli, počne da se bavi i fiksnom telefonijom, za šta već priprema teren i infrastrukturu, tako da će joj biti potreban jak medijski uticaj - završava naš izvor.
Inače, novom jesenjom programskom šemom ružičasta televizija je pokrenula preko dvadesetak novih projekata, uključujući nove serije i šou programe, za koje je izdvojen veliki novac, jer ih je „Pink“ radio u sopstvenoj produkciji. Pošto će „Pink“ od SBB-a sigurno dobiti značajnu finansijsku injekciju, nema sumnje da će se Mitroviću isplatiti ulaganja, a i Soroseva firma će svakako biti na dobitku. Ovim povodom pokušali smo da stupimo u kontakt sa obema zainteresovanim stranama, ali ni Mitrović ni nadležni u SBB-u do zaključenja broja nisu reagovali.

Povukao kapital iz B92?! 
Kako se pisalo i pričalo, jedan od najznačajnijih finansijera B92 bio je upravo Soros, zbog čega je ta medijska kuća često prozivana za antisrpsko delovanje u Srbiji. Direktor „devedeset dvojke“ Veran Matić sastajao se sa Sorosem, o čemu svedoče njihove zajedničke fotografije. Ipak, kada je grčki magnat Minos Kirjaku odlučio da kupi B92, mogla se čuti priča da je Soros povukao svoj kapital iz te televizije.

Za Sorosa nema krize! 
Džordž Soros je mađarski Jevrejin rođen 1930. u Budimpešti, a obogatio se berzanskim spekulacijama. Političko delovanje širom sveta uglavnom je usmeravao preko Fonda za otvoreno društvo, osnovanog 1979. godine. Kako se priča, Soros, između ostalog, finansira „Hjuman rajts voč“, Radio „Slobodnu Evropu“, Veslija Klarka, Džordža Buša seniora, Međunarodni tribunal u Hagu, a od domaćih političara, najveći uticaj imao je na predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića i članove njegove partije. Zanimljivo je da se njegov kapital, kako su mediji objavili sredinom avgusta, od početka svetske ekonomske krize 2008, koja je pogodila mnoge belosvetske bogataše, o sirotinji raji da i ne govorimo, uvećao za čak 10 milijardi dolara!

Izvor:Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара

  1. Анониман // 30 август, 2011  

    nista cudno i neobicno pa i da je tacno!

  2. Анониман // 30 август, 2011  

    Pa to bi spasilo ove mučenike,što rade na Piku zaĐzabaka.
    Ma kao njemu neko duguje,duguje on i bogu i ljudima. IDIJOT

Постави коментар