Najava hrvatskih vlasti da će jahtu Željka Mitrovića staviti na javnu licitaciju, i to po tri puta manjoj ceni, toliko je razbesnela prvog čoveka „Pinka“ da je na svojih pet televizija zabranio reklame koje promovišu turizam „lijepe njihove“ i pride najavio da tamo više neće kročiti!

Luksuzna jahta „El Bosko“ biće ponuđena kupcima po početnoj ceni od tri miliona i 200.000 evra, što je oko tri puta manje od njene realne vrednosti, a to Mitrović definiše kao „klasičnu otimačinu srpske imovine“:
- Radi se o klasičnoj otimačini srpske imovine! Cela hrvatska javnost zna da sam brod koristio u lične svrhe i kao takav nisam poreski i carinski obveznik - kaže Mitrović na početku razgovora za „Alo!“ i dodaje da sumnja da je njemu oduzeta imovina da bi bila jeftino prodata nekom hrvatskom tajkunu:
- Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu. Moj brod je bio jedan od najvećih na hrvatskom Jadranu, ali pošto ne pripada njima, upadao je u oči, kao vlasništvo srpskog državljanina.
Takođe, oglas koji je izašao povodom javne prodaje može se tretirati i kao krivično delo. U njemu se kao datum prodaje navodi 17. avgust, s definisanom visokom cenom. U istom oglasu nalazi se i rok od osam dana za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljivan, što ukazuje na nameru da se u velikoj tišini brod proda po bilo kojoj ceni. Ovim oglasom potvrđuju se sumnje da će licitacija biti nameštena jer objavljivač licitacije prejudicira da će prva licitacija biti neuspešna i u roku od osam dana zakazuje neposrednu pogodbu. U Srbiji su ovakvi slučajevi obeležili devedesete i tretirali su se kao teško krivično delo sprovodioca licitacije - obrazlaže Mitrović, koji čak razmatra mogućnost da potpuno ukine hrvatsku muziku i kinematografiju na svih pet svojih televizija u regionu:
- Zakazao sam u četvrtak sastanak upravnog odbora na kom ćemo raspravljati o ukidanju hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima „Pink“ ima svoje televizije. Insistiraćemo i na posebnoj brizi o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske. Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj da za vreme vlasti gospođe Jadranke moja noga neće više kročiti tamo. Uz veliko poverenje u institucije u Briselu i Strazburu, nadam se brzom razrešenju i naplati štete koju je bahata hrvatska vlast napravila - zaključuje Mitrović.

„Više nećemo zataškavati incidente koje Srbi doživljavaju u Hrvatskoj!“
Mitrović je posebno ljut jer se, kako kaže, „sve ove godine trudio da unapređuje susedske odnose između Srbije i Hrvatske“:
- To su pre svega bili medijski poslovi, koji su podrazumevali favorizovanje hrvatske muzike, kinematografije i hrvatskih investicija u zemljama bivše Jugoslavije. Hrvatska država, zajedno s premijerkom Jadrankom Kosor, našla je dobar način da mi se zahvali za to. Više nikada nećemo zataškavati incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj - obećava Željko Mitrović.

Karan: Shvatam Mitrovića!
- Shvatam da gospodin Mitrović može biti revoltiran. S druge strane, svako zabranjivanje obično podiže potražnju i interes za tim što je zabranjeno. Doduše, to nije moj pristup poslu. Što se mene tiče, to je bura u čaši vode ili što bi Šekspir rekao: „Mnogo buke ni oko čega.“ - rekao je Karan.

Cetinski: Može da reaguje kako hoće!
- Mislim da Željko Mitrović ima pravo da reaguje na postupke koji su u toku i s kojima se ne slaže na način na koji misli da je najpametnije za njegovu kompaniju. To svakako ne menja naš odnos prema njemu kada i ukoliko on bude promenio mišljenje - za „Alo!“ je izjavila Snježana Jerkov, portparol za odnose za javnošću Tonija Cetinskog.

Željkova strategija!
- Ukida hrvatsku muziku i filmove na svojim kanalima
- Vodiće brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda
- Već zabranio reklamiranje hrvatskog turizma
- Izveštavaće o neprijatnostima srpskih, bosanskih i crnogorskih turista u Hrvatskoj


Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар