Sud u Dubrovniku odlučio je u korist vlasnika Pinka Željka Mitrovića i zabranio prodaju sporne jahte 'El Bosko V'.

Kako saznajemo, advokatski tim Željka Mitrovića dobio je od Suda u Dubrovniku privremenu meru zabrane prodaje jahte. Sud u Dubrovniku je u roku presudio u njegovu korist zbog kršenja procedure i zakona od strane uprave carina.

Mitrović je pokrenuo medijski rat protiv Hrvatske, nakon što mu je hrvatska carina zbog kršenja propisa zaplenila luksuznu jahtu i stavila je na prodaju.

Mitrović je odlučio da zabrani reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te je najavio blokadu hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije kao i 'posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske'.


Mitrović: Sud i pravosuđe su iznad svake političke igre

Vlasnik Pink Medija Grupe Željko Mitrović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog odluke Opštinskog suda u Dubrovniku da privremenom merom obustavi prodaju njegovog broda, na osnovu dokumentacije o kršenju zakona i procedure u ovom postupku koju je on podneo tom sudu.

"Kao što sam više puta rekao, a sada mogu da potvrdim svoje ubeđenje, da su sud i pravosuđe iznad svake političke igre, koji svoju nezavisnost iskazuju ne sagledavajući boju kože, veru ili naciju", istakao je Mitrović.

On je naglasio da je, takođe, veoma zadovoljan što su se potvrdili svi njegovi navodi "o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih, arogantnih carinskih organa Republike Hrvatske".



Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар