Kad je bal, nek je s muzikom! Željko Kerum, kontroverzni gradonačelnik Splita, izjavio je da će na brdu Marjan iznad Splita napraviti najveći kip Isusa na svetu!

„Kip ćemo podići na Marjanu, na mestu gde je nekad pisalo Tito“, rekao je Kerum na hrvatskoj radio-televiziji, izrazivši uverenje da Splićani neće imati ništa protiv Isusovog kipa iznad grada.
Kontroverzni gradonačelnik Splita već je inicirao postavljanje spomenika nasred rive Franji Tuđmanu, prvom predsedniku Hrvatske, koji je prihvatila i Hrvatska demokratska zajednica u Splitu. Kerum je o novoj inicijativi za postavljanje Isusovog kipa na Marjanu rekao da će to biti njegov najveći poduhvat u životu i da će sve troškove platiti sam.
Prema njegovim rečima, Isusov kip biće visok 39 metara, odnosno dva metra viši od onog u Limi, koji je visok 37 metara.
„Tuđmana poštujem i cenim, ali Isus je iznad Tuđmana, iznad svih. Napraviću Isusa od 39 metara, biće najveći na svetu“, poručio je Kerum.
Splitski gradonačelnik važi za velikog srbomrsca.
On je ujedno i jedan od najbogatijih Hrvata. U svom voznom parku ima dva „ferarija“ i po jedan „majbah“, „hamer“, „mercedes“ i BMW, kao i jahtu i avion.
Osim statue u Riju, koja je svakako najpoznatija u svetu, širom planete postoji dvadesetak džinovskih statua Isusa Hrista. Među najpoznatijim su one u Lisabonu (28 metara), Limi (37 metara), Havani (20 metara), Arkanzasu (20), Vijetnamu (32 metra)...

Balkan pun krstova!
Veliki krstovi nikli su kao pečurke poslednjih godina pored brojnih gradova širom Balkana. Krst pored Skoplja je visok 68 metara, a onaj na brdu Hum kraj Mostara visok je 33 metra. U Kragujevcu je prošle godine na ulazu u grad izgrađen krst visok 18 i raspona 11 metara. Međutim, najveći krst na Balkanu trebalo bi da bude izgrađen u Nišu do 2013. povodom 1.700 godina od Milanskog edikta, kojim je rimski car Konstantin priznao hrišćanstvo kao državnu religiju. Krst na brdu Vidik trebalo bi da bude visok 80 metara.

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар