Na listi dama svetskog džet-seta koje vole i rado nose kreacije Roksande Ilinčić nalaze se i Gvinet Paltrou, Tilda Svinton, Bjork, Kejt Hadson, Kejt Blančet i Kristina Riči.

Poslednja među njima je ni manje ni više nego Kejt Midlton, koja se odlučila za Roksandinu haljinu boje lavande koju je nosila prilikom posete Americi.

Popularnost kreacija naše dizajnerke svakim danom je sve veća, a poznate dame počele su da se utrkuju koja će pre da nabavi neke od njenih modela koji mogu da se nađu širom sveta osim u Beogradu. Možda je to jedan od razloga što pripadnice domaće javne scene još nisu pokazale interesovanje za njene kreacije.
Cena sigurno nije bila presudna jer Roksandini modeli koštaju od 800 do 1.000 dolara. Haljinu koju je nosila Kejt Midlton možete da kupite na sniženju za 600 dolara. Dodatni razlog je to što Roksanda ne dolazi često u svoj rodni grad, a i kad odluči da poseti roditelje najčešće provodi vreme odmarajući se. Poslednju reviju domaćoj publici predstavila je 2005 gdine na Nedelji mode, a samo dve godine kasnije pobrala je sve pohvale na Londonskoj reviji mode, kada je dobila epitet jednog od najoriginalnijih modnih kreatora. Tada je u „Gardijanu” pisalo da je reč o kretorki koja je rođena čije modele nose poznate ličnosti, a šiju krojačice iz Beograda.

Roksanda Ilinčić je u Beogradu uporedo studirala arhitekturu i primenjene umetnosti, nakon čega je upisala master studije u Londonu. O studiranju u svom rodnom gradu jednom prilikom je rekla: „Tokom ratnih devedesetih imala sam traumatična iskustva, pošto nije bilo grejanja, na fakultet sam išla sa flašom tople vode kako bih se ugrejala dok sedim i slušam predavanja. Umesto hrane, birala sam modne magazine, a preko njih sam i saznala za fakultet ‘Central Saint Martins’, koji sam kasnije i upisala.

Izvor: 24sata.rs

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар