Rade Šerbedžija, proslavljeni glumac i reditelj, veliki je fan najboljeg tenisera planete, a sa oduševljenjem je iskoristio priliku da u finalu uživo navija za Beograđanina iz jedne od loža na Vimbldonu. Nije to prvi put da je Rade zagrejao dlanove zbog Noleta, i podržavao ga sa tribina. Slično je bilo i u Umagu, Indijan Velsu i drugim mestima širom planete.

- Pratim Novaka odranije i nije ovo prvi put da sam u ulozi njegovog navijača. Trener Goran Bubanj i ja smo dolazili i na druge mečeve, on je sa njim ranije radio i poznaje ga kao profesionalac. Išao sam u Umag da ga gledam još pre nekoliko godina, a tad smo se i upoznali. Bio sam i u Indijan Velsu, u vreme dok sam živeo u Los Anđelesu. Doduše, nisam pre dolazio na Vimbldon. Dok sam živeo u Londonu, Nole još nije bio ni rođen, a nisam bio tu ni kada je Ivanišević igrao u finalu. Tada sam bio na Brionima sa našim teatrom.
U Los Anđelesu, u pauzi između turnira, Rade i Novak su se dobro zabavljali.
- Bio je u mojoj kući, kada sam za njega okretao jagnje na ražnju. Napravio sam zabavu u dvorištu svoje kuće. Posle sam ga vodio kod Den Tane u restoran, jer je i to hteo da vidi. Organizovao sam preko Vlade Divca da ide na NBA meč. Sedeo je u prvom redu, odmah pored glumca Džeka Nikolsona, što mu je takođe bila želja, da izbliza gleda košarku.

Slavni glumac kaže da je tada bilo prilike i za jedan sparing meč.
- Sparingovali smo u Indijan Velsu, kada je izgubio finale, sećam se, ali je, ipak, bio dobro raspoložen i šalili smo se. Igrali smo ping-pong sa teniskim lopticama, što je on izmislio. Oduševljen sam sa njim kao sa čovekom, on je kompletna ličnost, fantastičan je. Navijam za njega, ne samo što je vrhunski sportista, nego i što je izuzetan čovek. Božanstven je i ponosim se što sam u njegovom društvu i što je iz našeg naroda. Novak će dugo biti prvi igrač, jer je sistematičan. Takođe, pametan je, ima „najjaču“ glavu od svih, a njegovo telo i um predstavljaju pravi spoj vrhunskog atlete i istinskog mudraca – izjavio je Šerbedžija za “Novosti”.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар