Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko pet časova u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Feketića i Vrbasa, rečeno je agenciji Beta u subotičkoj policiji.

Stojanović je poginuo u lančanom sudaru, kao i jedan državljanin Mađarske, čiji identitet još uvek nije utvrđen, kazali su u policiji. U lančanom sudaru su teško povređenje tri osobe, a još tri zadobile su lakše povrede. Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali. "Automobil u kome smo bili potpuno je uništen", rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.

Do saobraćajne nesreće došlo je tako što je Stojanović, kao vozač "krajslera" beogradskih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku, saopštio je MUP Srbije. Prema saopštenju MUP-a, "automobil kojim je upravljao Stojanović se tom prilikom sudario sa vozilom marke "Ford" mađarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu udesa, a povređeni su zbrinuti u Opštoj bolnici u Vrbasu," navodi se u saopštenju i dodaje da se uzroci nesreće utvrđuju.

Uviđaj su izvršili dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Subotici, zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i policijski službenici subotičke Policijske uprave.Ljubiša Stojanović Luis rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu, a od 1970. godine je profesionalni muzičar. Među prvima je počeo da spaja džez sa prepoznatljivim zvucima folklora Srbije. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima.

U septembru 1980. godine snimio je svoju prvu ploču pod nazivom "Ne kuni me, ne ruži me majko" koja je dostigla dijamantski tiraž. Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom "Duda", koja dostiže platinasti tiraž i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti.

Bio je čest učesnik humanitarnih manifestacija, a 1994. godine je dobio zvanično priznanje za začetnika etno popa. Luis je do 2008. godine izdao 14 albuma. Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар