Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Vimbldon pobedivši u finalu dvostrukog šampiona u Londonu Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6 i 6:3.

Španac, koji je u seriji od 20 uzastopno dobijenih mečeva na Vimbldonu, počeo je meč veoma agresivno. Već u prvom gemu imao je dva forhend vinera, ali je Đoković odličnim servisima došao do startne prednosti. Novak je, što je i logično obzirom da mu je ovo bilo prvo finale na Vimbldonu, na početku meča bio pomalo stegnut.

To se ipak nije odrazilo na rezultat na startu, pošto je i drugi servis gem uspeo da reši u svoju korist. Nadal je u prva dva servis gema izgubio samo jedan poen, ali je Đoković u petom gemu na gem bez izgubljenog poena Španca uzvratio na isti način za vođstvo od 3:2.

Prvu ozbiljniju pretnju na servis protivnika Đoković je napravio u šestom gemu. Stigao je do 30 oba, ali je Nadal tada pogodio servis viner i as i izjednačio na 3:3. I naredni gem završen je as udarcem, a Novak je prethodno odigrao nekoliko prelepih poena. Prosto je neverovatno kako je Nadala služio servis u prvom setu. U prva četiri servis gema Španac je promašio samo dva prva servisa, pa zbog toga Đoković nije mogao da stigne do brejk prilike.

Međutim, to nije uticalo na Đokovića koji je i dalje bio veoma siguran kod svog servisa. Prva brejk lopta na meču bila je ujedno i prva set lopte. Nadal je u desetom gemu imao 30:0, ali mu je tada promašio nekoliko prvih servisa i Novak je to, kao što i priliči prvom teniseru sveta, iskoristio. Kod set lopte Nadalova forhend paralela završila je u autu, a Novak je sa stisnutom pesnicom otišao na odmor.

II set: Đoković 6:1
Nadal je, uz jednu Novakovu grešku iz forhenda i uz jedan poen u kojem je imao puno sreće, u prvom gemu drugog seta stigao do 0:30, ali Đoković je dobio naredna četiri poena i poveo je. Osvajanje prvog seta i način na koji je dobio prvi gem drugog dali su Đokoviću dodatno samopouzdanje što je bilo očigledno u naredna dva gema.

Prvo je napravio drugi brejk za redom dobivši nekoliko fantastičnih poena, a onda je zagospodario terenom i potvrdio brejk za 3:0. Novakovu seriju od pet uzastopno dobijenih gemova Nadal je prekinuo u četvrtom gemu drugog seta, ali to nije uzdrmalo budućeg svetskog broja jedan koji je lako dobio naredni gem za 4:1.

Bilo je jasno već početkom drugog seta da je Novak otklonio početnu tremu i da igra kao u Madridu i Rimu kada je izluđivao Španca. Do kraja drugog seta srpski teniser napravio je još jedan brejk, a onda je bez izgubljenog poena odservirao za 6:1 i 2:0 u setovima.

III set: Nadal 6:1
Iako je Đoković u prva dva seta bio mnogo bolji teniser od protivnika, bilo je jasno da se jedan od najvećih takmičara i boraca u sportu svih vremena neće predati bez borbe. Nadal je treći set počeo savršeno, dobio je svoja dva servis gema, iskoristio je prvu brejk loptu na meču i poveo je sa 3:0.

Novak je ispao početkom trećeg seta iz ritma, što je Nadal iskoristio, napravio je još jedan brejk i smanjio an 2:1 dobivši set sa 6:1.

IV set:
Posle ubedljivo izgubljenog trećeg seta, veoma važan je bio početak četvrtog, pogotovo što je prvi servirao Đoković. Nadal je imao brejk loptu za nastavak serije, ali nije je iskoristio i Đoković je poveo. Već u narednom gemu ritern srpskog tenisera ponovo je profunkcionisao. To mu je donelo dve vezane brejk lopte, a već prvu je pretvorio u 2:0.

Nadal je ipak u sledećem gemu uspeo da vrati brejk, ali uz veliku pomoć mreže, pošto je na brejk loptu posle riterna Španca loptica volšebno prešla na stranu Đokovića.



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Анониман // 03 јул, 2011  

    BRAVOOOOOO NOOOOLEEEEEEEEEE... !!!

  2. Marko // 03 јул, 2011  

    nole kralju! srbine!

  3. Анониман // 03 јул, 2011  

    JEDAN JEDINI I NAJBOLJI NA SVETU! N O L E ! ! !

Постави коментар