Posle pravog karnevalskog ludovanja tokom cele prošle nedelje, u nedelju uveče je u Vrnjačkoj Banji završen Sedmi međunarodni karneval koji je za minulih osam dana posetilo oko 300.000 ljudi, što ovu vrnjačku i srpsku manifestaciju svrstava među najposećenije u jugoistočnoj Evropi. Uz mnogobrojne celodnevne kulturno-zabavne priredbe - pozorišne predstave, izložbe, maskenbale, glavni događaj ipak je bila velika međunarodna karnevalska povorka sa oko 1.500 učesnika iz zemlje i inostranstva, koju je, samo u subotu uveče, pratilo oko 50.000 radoznalih posmatrača.

Više od tri sata, u atraktivnim kostimima i dinamičnom ritmu, vrnjačkim šetalištem defilovalo je tridesetak karnevalskih grupa koje su pristigle iz nekoliko srpskih gradova, ali i zemalja eks-Jugoslavije, regiona, pa i sa prijateljskog Kipra. Nekoliko dana ranije održan je i mali - dečji karneval, na kojem su učestvovale čak 24 dečje karnevalske grupe sa više od 1.000 učesnika iz mnogih gradova Srbije.

Osim "srpskog San rema" - šestog festivala zabavne muzike "Banja 2011" koji je okupio veliki broj afirmisanih izvođača, ali i široj publici još nedovoljno poznatih pevačkih nada, održano je i nekoliko koncerata na kojima je mnogobrojna publika mogla da vidi Biljanu Krstić i njen "Bistrik", Gocu Tržan, legendarnu rok-grupu "Kerber", grupe "Regina" i "Stari grad", "USB bend", Bojana Marovića, Natašu Bekvalac i druge estradne zvezde.

Tokom osam karnevalskih dana gotovo svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni, uz rekordan broj noćenja za ovo doba godine. Posle osmodnevnog ludovanja, karnevalske zastave u nedelju uveče su spuštene uz koncert popularnog Valentina i obećanje da će osmi vrnjački karneval dogodine biti još masovniji i - luđi.

Izvor: Novosti online

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар