Četvrti svetski "Tamburica fest" održaće se od 1. do 3. jula 2011. godine u Deronjama. Činjenica da je ovaj festival proteklih godina izazvao veliko interesovanje, kako u medijima - tako i u javnosti, doprinela je izuzetno velikom interesovanju među orkestrima za učešće i na ovogodišnjem festivalu. Značajno je napomenuti da Svetski Tamburica fest u Deronjama ima jedinstvenu koncepciju i kulturnu misiju. Osim afirmacije tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, jedan od glavnih ciljeva Festivala je i negovanje saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom planu.
Imajući u vidu ogromnu posećenost - svake godine preko 80.000 gostiju iz Srbije i okolnih zemalja - Organizacioni odbor Tamburica festa je sa vrhunskim muzičkim programima i nizom atraktivnih pratećih sadržaja od ove manifestacije stvorio jedinstvenu kulturno - turističku atrakcju, novu robnu marku na kulturnoj i turističkoj mapi Srbije.
U programima ovogodišnjeg Tamburuca festu nastupiće vrhunski izvođači iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, BiH, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Italije i Srbije. Goste ispod raskošnih šatora zabavljaće 15 vrsnih kafanskih orkestara -"Laloški uranak" uz iće, piće i tamburaše do ranih časova.
Zabava počinje već od ranih popodnevnih sati. Na maloj sceni će se svakog dana ređati od dečjih tamburaških sastava, pa do najboljih kafanskih orkestara. Na velikoj bini programi počinju u 21.00 a završavaju se u ponoć. Tu nije kraj - zabava se nastavlja van velike bine - "Laloški uranak" uz iće, piće i tamburaše do ranih časova.
Prvi festivalski dan - petak, 1. juli - Na velikoj sceni od 21.00 do 22.30 popularne tamburaške hitove izvodiće poznati vokalni solisti, tamburaški sastavi i Veliki tamburaški orkestar RT Vojvodine. U nastavku programa nastupa popularna šou grupa iz Italije - Moresca nova i na kraju Šaban Šaulić sa svojim orkestrom.
Drugi festivalski dan - subota, 2. juli - Na maloj sceni od 17.00 - 18.30 nastupaće tamburaške nove nade. Velika scena od 21.00 do 22.30 rezervisana je za tamburaške orkestre koji nastupaju u takmičarskom programu, ukupno 6 orkestara. U nastavku programa goste će zabavljati popularni vokalni solista Dženan Lončarević sa svojim orkestrom.
Trećeg festivalskog dana - u nedelju, 3. jula - na maloj sceni od 17.00 - 18.30 održaće se revija kafanskih orkestara. Na velikoj sceni od 21.00 d0 22.30 nastupaju tamburaški orkestri u takmičarskom programu, ukupno novih 5 orkestara, s tim što će se nakon nastupa svih takmičarskih orkestara dodeliti prestižne festivalske nagrade. U završnici festivalskih programa, posetioci će uživati u specijalno pripremljenom repertoaru Zvonka Bogdana i njegovog orkestra.



Izvor: Svet.rs

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар